Румен Христов: В СДС не празнуваме 10-и ноември, защото тогава се случи дворцов преврат

най-много ме боли, че хора от БСП гласуваха за ДБ в София, а десните подкрепиха Мая Манолова

Румен Христов

Румен Христов

„Аз се почувствах зле, че нашите бивши приятели от ДБ са подкрепили Мая Манолова, а от БСП са подкрепили техни районни кметове. Не само Борисов е разочарован, а и аз“. Това каза пред БТВ лидерът на СДС Румен Христов. 

„Едно е да кажеш кого подкрепяш, а съвсем друго е да пуснеш по структурите информация. Изборът беше ценностен, ставаше въпрос за кандидат, който е от ЕНП, в която членува и ДСБ. Замерването с реплики към Бойко Борисов няма да помогне за демокрацията. Най-големи забележки към ГЕРБ е за бавния икономически растеж, за брутния вътрешен продукт и за недостатъчните грижи към младите семейства“, каза още Христов и припомни, че от 8 балотажа всички са били срещу партията на Бойко Борисов. 

„В СДС има 7-8 000 членове. Ако се бяхме явили на евроизборите заедно с ДБ, можехме да имаме двама евродепутати, но това е много дълъг разговор, защото не ние бяхме виновни, че не направихме коалиция“, каза още Христов. Той си спомни, че емблематичната дата 10-и ноември 1989 г. го е заварила в студентско общежитие. „Имаше еуфория, но ние от СДС не празнуваме толкова датата, защото имаше дворцов преврат. Честваме 7-ми декември създаването на СДС“, спомни си Румен Христов.