Румен Овчаров, без срам: Историята с Навални е сюжет от селска вечеринка

Страда за АЕЦ "Белене" и ядрената енергетика на САЩ

 Историята с  Алексей Навални е сюжет от селска вечеринка, заяви с голяма доза безочие Румен Овчаров от НС на БСП, демонстрирайки ясно, че в партията никога не са били русофили, а са точно обратното.

Там, както знаете, е традиция като един да застанат винаги на страната на диктаторите в Кремъл, на убийците и крадците, да заклеймяват руснаците, дръзнали да се борят за правата си.

"Това са сценарии, в които всички по заповед трябва да викаме :"Уууу".  Някога Кисинджър беше казал:"Сатанизацията на Путин и на Русия не е политика, тя е доказателство за липсата на такава" . От тук нататък просто не ми се коментира", заяви той, сякаш Путин не се сатанизира със собствените си ръце.

Румен Овчаров, въпреки всичките си претенции да е интелигентен човек и експерт, показа типичното мислене на партиен секретар от селско партийно събрание.

"Много е евтино всичкото това, което се случва, включително и българското участие. Не можах да разбера, кои са шпионите в България, от които те са събирали данни. Или в руското посолство са се шпионирали едни други", обясни той. 

Румен Овчаров със социалистически плам оплака АЕЦ "Белене" и...ядрената енергетика на САЩ. Янките били направили голяма глупост, че не си я развиват.

Ядрена централа няма да направим, обяви той. Правим мили очи на американците, продължи Овчаров.

"Изненадан съм от ентусиазма на правителството за идеята за АЕЦ "Козлодуй". За мен нищо ново не се е случило. За мен основното е, че американските посланиците по света са получили наставления да работят за развитието и прилагането на американските ядрени технологии. В България е същото. Три години слушаме, че търсим инвеститори за АЕЦ "Белене", а сега изведнъж с руския реактор и американска технология ще правим нова ядрена мощност в Козлодуй. Според мен сега съвсем няма да се намерят инвеститори и ще се получи старата българска поговорка - от два стола, та на земята", каза още той.

БСП не е част от политическото статукво, беше най-смешната реплика на Овчаров.

". . .Не виждам някой да е низвергнат от БСП, защото е критикувал Корнелия Нинова. Няма такова нещо. БСП успя да се разграничи от начина на правене на политика в периода 2013 - 2014 година, когато хора като Станишев, Дъбов, Миков осигуряха властта на ДПС, ГЕРБ и Цветан Василев. Аз бяха против изключването на Гергов, защото по принцип съм против изключванията. В момента БСП не е партия на статуквото. Въпросът не е с кого ще управлява БСП, а кой и как ще управлява България. БСП няма да може да управлява сама България, както и ГЕРБ няма да може да го направи. След изборите ще трябва да отговорим на въпроса - кой е за промяната и кой е за запазване на статуквото, което виждаме в момента", коментира Румен Овчаров вътрешнопартийните проблеми и скандали при социалистите", заяви той.