Румен Петков: Борисов успя да раздели протеста, трябва ни служебен кабинет с ясен мандат за борба с корупцията

Румен Петков

Румен Петков

„Властта е нелегитимна. Премиерът е жизнено заинтересован да няма служебен кабинет, защото един вътрешен министър ще го арестува на часа, защото не може да обясни корупцията. Това кара Бойко Борисов да се вкопчва във властта. Хората от ГЕРБ трябва да знаят, че стават съпричастни с шкафчето с парите. След като излязоха снимките, прокуратурата трябваше незабавно да поиска обиск на дома на премиера. Прокуратурата пропусна да покаже, че правосъдието е за всички. В същото време номерът с джипката вече втръсна на хората. Бойко Борисов обаче успя да раздели протеста тук-там“. Това заяви пред БНТ лидерът на АБВ Румен Петков. 

„Експертното правителство не е решение. Трябва да има служебен кабинет с ясен мандат за борба с корупцията. Днес не трябва да допускаме протестът да се рои, защото това обслужва единствено управляващите. Главният организатор на протеста е Иван Гешев. Ако той не беше направил акцията с въоръжените полицаи в президентството, хората нямаше да излязат по площадите. Мисля, че е добре, че президентът Румен Радев зае ясна позиция и се разграничи от корупцията. ГЕРБ вече е в миналото. Все там вече е опозорен публично. Томислав Дончев се държеше интелигентно, но той участва в разговор, който граничи с просташкото. Затова разговор с ГЕРБ днес е неприемлив“, коментира Петков. 

„Бойко Борисов и Красимир Каракачанов си купуват спокойствие. Те притискат военновъздушните ни сили, но това няма да свърши работа. Купуват самолети, които ще се правят в завод, който не е построен. Аз не мисля, че Румен Радев ще прави партия. Нашите партньори в Европа гледат на нас като на уродливо явление. Всички, които биха били заплаха за Бойко Борисов, искат да го види зад решетките“, каза още бившият вътрешен министър. 

„Все още е рано да се правят прогнози за предизборни или за следизборни коалиции. Казвам го като човек, който не е кандидат за депутат. Няма да се кандидатирам за народен представител, защото хората искат промяна“, допълни Румен Петков.