Румен Петков се хвали, че е първият чужденец на изложба в чест на съветските окупатори, открита от Путин (снимки)

Бившият шеф на МВР влезе в залата, където Георги Първанов и Путин договаряха поредния грабеж на България

Владислав Кононов и Румен Петков

Владислав Кононов и Румен Петков

Председателят на ПП АБВ Румен Петков се похвали, че е първият чужденец, който посещава изложбата „Паметта на поколенията: Великата отечествена война в изобразителното изкуство“, открита вчера от президента на Русия Владимир Путин и разположена в Централната изложбена зала "Манеж" в Москва. Експозицията, в чест на съветските окупатори, е посветена на годишнината от победата във Втората световна война.

Петков е член на Инициативния комитет за честване 75 години от Освобождаването от фашизма, който включва българи, италианци, французи и представители на други европейски страни. Бившият вътрешен министър показа олимпийски дух и успя да изпревари социалистите от останалите страни. 

На изложбата Петков бе придружен от Владислав Кононов, директор на музейния отдел на Министерството на културата на Руската федерация. Двамата обсъдиха предстоящото честване на 800-годишнината от рождението на св. Княз Александър Невски и Кононов пое ангажимент през ноември следващата година да бъде представена специална тематична експозиция в същата изложбена зала в Москва. Покана за събитието ще бъде отправена към Румен Петков и Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, който също е известен с това, че не пропуска руски покани.

Централната изложбена зала "Манеж" е представителната зала на Москва. Това е мястото, където президентът Георги  Първанов по време на една от визитите си в Москва, обсъди с президента Путин българо-руските икономически взаимоотношения, станали по-известни като "поредният грабеж на България".  

rumen_petkov_rusia123.jpeg

Владислав Кононов и Румен Петков