Румен Радев атакува медия, манипулирала информация

Публикация в "24 часа" се опитва да злепостави инициативата "Подкрепи една мечта", се казва в отговора на президента

Румен Радев

Румен Радев

От прессекретариата на президента изпратиха право на отговор във връзка с публикацията на "24 часа" от 14 септември "Защо нямаше преводач на събитие с глухи деца?".

В съобщението се казва, че в конкретната публикация се съдържат твърдения, които не отговарят на истината и злепоставят инициативата „Подкрепи една мечта“.  

Вижте цялото изказване на Румен Радев:

В публикацията се съдържат твърдения, които не отговарят на истината и злепоставят инициативата „Подкрепи една мечта“, която обединява усилията на много държавни институции и се провежда под патронажа на президента Румен Радев в подкрепа на български деца и младежи в неравностойно положение.

По традиция президентската институция приема до 31 октомври всяка календарна година документи от участниците в „Подкрепи една мечта“, удостоверяващи, че са продължили образованието си във висши училища. От м.г. право на еднократна стипендия имат и ученици с отличен успех, които предстои да завършат гимназиалното си образование. Досега няма случай, в който младежите, които имат право на такава стипендия, да не са я получили в рамките на установените срокове.

Също така не е вярно, че на традиционния абитуриентски бал за младежите в неравностойно положение, на който по традиция през месец май домакини са държавният глава и неговата съпруга, не е бил осигурен превод на жестомимичен език.

Неуместно и в противоречие с професионалните стандарти е вестник „24 часа“ да публикува на интернет-страницата си коментари от социалните мрежи без проверка на достоверността на изложените в тях твърдения. Прессекретариатът на държавния глава също е на разположение за предоставяне на обективна информация за дейността и инициативите на президентската институция.