Румяна Арнаудова с подробности за арестуваната полицайка в Благоевград

По случая с Розалина Кьосева се е работило активно от около 4 месеца

Румяна Арнаудова

Румяна Арнаудова

Розалина Кьосева е задържаният служител при специализираната полицейска акция в Благоевград. Това заяви на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, предаде „Фокус“. 

"Кьосева е разследващ полицай в 1-во РУ – Благоевград. Задържаната е изнасяла поверителна информация към лице, което е криминално проявено. По случая се работи активно от около 4 месеца. Розалина Кьосева е привлечена като обвиняема по 4 престъпления", разкри още главния прокурор",  посочи Арнаудова. 

Припомняме, че в понеделник се проведе специализирана акция срещу служител на ОДМВР – Благоевград.

"По същество изнасяната информация е била различна, но при всички случаи тя е била служебна тайна, включително и информация за близки и роднини за лица, които са представлявали интерес за криминалния контингент", разкри още говорителят на главния прокурор.

"През вчерашния ден бе създадена отлична организация между Районна прокуратура – Благоевград, Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР, местните служители на тази дирекция, както и ОДМВР – Благоевград", коментира Арнаудова. 

Говорителят на главният прокурор уточни, че за същата в рамките на разследването, в което са били използвани и специални разузнавателни средства, са били събрани доказателства за извършени от нея 4 престъпления.

"От около 1 година разполагаме със сигнали за нерегламентирани контактни на разследващ полицай Кьосева, но активно по случая се работи от 4 месеца", допълни по темата районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки. 

 По думите му през времето, в което се работи по случая, е било образовано досъдебно производство.

„Съответно бяха експлоатирани специални разузнавателни средства, с чиято помощ беше установена престъпна дейност от полицейският служител Розалина Кьосева. Известно ви е, че едно обвинение не може да се базира на специализирани разузнавателни средства, затова в рамките на един кратък период от време бяха разпитани общо 13 свидетели, предстои да бъдат разпитани и други“, каза още районният прокурор Ковачки. Той добави, че към настоящия момент по безспорен и категоричен начин е установена престъпната дейност на полицейският служител.

„Затова утре предстои да бъде внесена мярка за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Кьосева“, добави прокурор Ковачки.