Съдийската комисия плаши Херо с прокуратура

Димитър Димитров

Димитър Димитров

Съдийската комисия реагира остро на нападките от треньора на Берое Димитър Димитров-Херо, който бе афектиран след съботната загуба на неговия отбор с 0:2 от ЦСКА.

Наставникът изрече силни думи, като някои от тях бяха, че "с изключение на четири-пет отбора, останалите си назначават съдии".

Арбитър на двубоя бе Ивайло Стоянов и претенциите на гостите бяха основно за отменено попадение в тяхна полза в последните минути. Тогава реферът отсъди нарушение в атака.

"Съдийската комисия при БФС категорично се противопоставя на изнесените неверни твърдения относно намеса при назначаването на съдиите от всички отбори с изключение на 4-5, както се твърди в интервюто. Призоваваме за проява на професионализъм и феърплей както преди, по време, така и след провеждането на срещите от първенството.

С оглед установяване на посочените факти и обстоятелства в интервюто призоваваме г-н Димитров да изнесе пред футболната общественост известните му такива. Това би дало възможност на органите на БФС да предприемат необходимите мерки, ако това се налага. В случай, че г-н Димитров не разполага с такива, призоваваме да не се правят неверни внушения, които нагнетяват излишно напрежение във футболните среди", се казва в изявлението на органа, който ръководи работата на футболните арбитри.

В добавка пише: "Отделно от предприетите от БФС действия, СК при БФС ще предприеме действия и пред компетентните държавни органи с оглед установяване на посочените в интервюто твърдения." Не е ясно кого ще сезират съдиите, но очевидно изявлението на Херо няма да остане без последствия. Треньорът на Берое често през годините не е сдържал гнева си по адрес на хората, които ръководят мачовете у нас.