Адвокатът на "Левски": Корабът е насред доста бурен океан и има силно вълнение, но не мисля, че потъва

Сагата с акциите на "Левски" не бива да продължава дълго, заяви адвокатът на клуба Иво Ивков. Според него положението, в което се намират сините, крие опасности.

Мажоритарният собственик на клуба Георги Попов е с повдигнати обвинения от прокуратурата. Той и бизнесменът Васил Божков, който стои зад собствеността на "Левски", са в ОАЕ, а България изпрати искания за екстрадирането им.

"По-голяма опасност може да дойде, ако дълго продължи несигурността в правното положение в акционерното дружество откъм акционери, собственост, възможност за развитие. Тогава това е потенциална заплаха, ако не се реагира бързо, професионално и гъвкаво и не се предприемат действия незабавно след края на сезона да има лавина от нови дела на самите футболисти", каза Ивков пред журналисти.


"Това ние трябва да предотвратим с много разговори, с правилна политика и това е постижимо. Не трябва дълго да продължава сагата с акциите, трябва да е ясна собствеността", добави той.


В момента Ивков защитава "Левски" по няколко дела. По думите му това с "Главболгарстрой" е в начален стадий и "е твърде вероятно да завърши със споразумение".


Футболният клуб спечели на първа инстанция срещу бившия си треньор Делио Роси и помощниците му в дело за 340 хил. евро. Изпълнителният директор Павел Колев заяви наскоро, че "Левски" е осъден да плати 142 хил. евро на френския "Рен" за левия защитник Афонсо Фигейредо.

"В договора е записано, че той е трябвало да изиграе 60% от мачовете, но това не се е случило и сме осъдени. Нямам обяснение защо е подписана тази абсурдна клауза, но ще обжалваме да намалим сумата или поне да отложим плащането", каза тогава Колев. Ивков призна, че е бил юридически съветник на предишното ръководство и е участвал в подготвянето на договора на Фигейредо.


"Корабът е насред доста бурен океан и има силно вълнение, но не мисля, че потъва, поне към момента. Всички трябва да си вършим работата и ще видим какво ще стане. Всичко е възможно, може и да е за добро - клубът да има катарзис и това да му помогне за в бъдеще", каза Ивков.