Сърменов изригна срещу властта: Изморих се от куртоазия, Радев и кабинетът допуснаха политическа грешка, която вся паника

И човек с четвърти клас знае, че със закъснелите си мерки ще остави празни театрите

Калин Сърменов, снимка: БГНЕС

Калин Сърменов, снимка: БГНЕС

"Чудим се как да отговорим на изискванията, след като ситуацията беше изпусната. Не обвинявам никого, но в момента всички действаме по самостоятелен начин. Без никаква логика стигнахме дотук. Това е политическа грешка". Това заяви директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов пред Нова Нюз. 

"До края на деня имаме опашки пред театъра от хора, които си връщат билетите. Всичко рязко изчезна. Не мога да разбера как до вчера всички, които крещяха, че няма пандемия, днес са облечени във власт. Нямаме единна политика. Хората започват да се объркват. Има записи, хората могат да чуят президента и здравния министър от миналата година. В останалите държави хората са ваксинирани, а при нас държавата блокира. Гледам английски футбол и виждам какво става по стадионите. Никога няма да се върнем към онова време, но поне да дойде някаква нормалност. Има паника. Представете си как отивате на театър и на входа чакате да ви тестват на пунктове. Ако имаме 250 зрители, се изисква по 2-3 минути поне на човек", каза още Сърменов. Той попита задочно как хора, които би трябвало да са учили до четвърти клас, очакват зрители на 100% капацитет в театрите. 

"Затворихме. До понеделник няма да има представления, защото има рязък спад на зрителите и сме всеки ден на загуба. Всички, които взеха решенията, трябваше да знаят, че влакът не спира веднага. И управляващите трябваше да го знаят! Изморих се от куртоазия! Проблемът е, че във времето много трудно ще върнем зрителите в театрите, а ние сме живели във времената на празните салони", допълни актьорът.