Състоянието на най-богатия човек Джеф Безос скочи рекордно само за 3 дни

Джеф Безос

Джеф Безос

Състоянието на най-богатия човек в света – изпълнителния директор на „Амазон“ Джеф Безос скочи до нов исторически рекорд от 171,6 милиарда долара, предаде агенция „Блумбърг“, като се позова на изчисления от изготвяния от нея рейтинг Bloomberg Billionaires Index (BBI).

Така според „Блумбърг“, предишният рекорд, постигнат на 4 септември 2018 г., е подобрен - тогава богатството на Безос възлизаше на 167,7 милиарда долара, пише БГНЕС.

Агенцията отбелязва, че новият рекорд е станал възможен благодарение на скок на стойността на акциите на Амазон - в сряда те са нараснали с 4,4%, до рекордните 2878,7 долара за брой.

През първата половина на годината състоянието на Безос се е увеличило с 56,7 милиарда долара и тази ситуация, пише агенцията, „подчертава нарастващата разлика в благосъстоянието на хората в САЩ по време на най-лошия икономически срив след Голямата депресия“.

През май Comparisun, консултантска компания за малък бизнес, публикува прогнозата си, че Безос има всички шансове да стане първият с богатство над един трилион долара през 2026 година.

Според данни на списание „Форбс“ от април, Безос остава най-богатият човек в света за трета поредна година.