Сайт обърка Мая Манолова с юрисконсулт при президента, обяви я за адвокат на Радев

Мая Манолова

Мая Манолова

М. Манолова, която се явява като процесуален защитник на президентството в съда е не Мая Манолова, а Миглена Манолова - главен юрисконсулт в дирекция "Правна" на администрацията на Румен Радев. Това обясниха за "24 часа" хората на президента. 

По-рано днес сайтът ПИК пусна материал озаглавен "Бомба в ПИК. Лъснаха: Мая Манолова адвокат на Румен Радев с тлъст хонорар! Явява се в съдебната зала като процесуален защитник на президентството".

manolova_radev_pik.jpg

Твърди се, че Мая Манолова се е явявала във Върховния административен съд да брани президентството от жалба срещу решение на обществена поръчка. Има показано и факсимиле от решение на ВАС. Във факсимилето пише, че процесуален представител на президентството е юрисконсулт М. Манолова. 

М. Манолова обаче е главният юрисконсулт в дирекция "Правна" на президентската администрация Миглена Манолова. Дори в решението пише, че е юрисконсулт, а не адвокат. От офиса на адвокат Мая Манолова също потвърдиха, че е станала грешка, но отказаха коментар.

От много съдебни решения, публикувани в мрежата се вижда, че юрисконсулт Миглена Манолова често се явява в съда като процесуален представител на президентството.