СДС-Боливуд! btv направи "синя" сапунка с любовната история на Петър Берон

Учредители и симпатизанти на историческия СДС се събраха в сградата на Института по философия и социология при БАН, където на 7 декември преди тридесет години е поставено началото на организацията. Не без съдействието на комунистическата власт, според нас. 

Сега те заявиха, че целта на Съюза е била да демонтира тоталитарната държава и да установи демокрацията в България. Дали?

Съучредителите Петко Симеонов, д-р Константин Тренчев, Петър Берон, Христофор Събев бяха сред присъстващите.

А телевизиите се погрижиха да карнавализират годишнината по виртуозен начин.

В съботната сутрин видяхме една седесарска сапунка,  макар и кратка, но конструирана в най-добрите традиции на Боливуд и индийските сериали.

Навръх 30-годишнината на СДС бившият лидер на Съюза д-р Петър Берон гастролира в ефира на btv с лакърдии за политиката и сватбата си с Маруся Панковска, когато той е на 72. Истински разкош...  Спомням си,че след първата брачна нощ тогава пък гастролираха в БНТ.

Сигурно затова в btv не акцентираха на това важно събитие.

Телевизията умело смеси политическите измерения на СДС с любовната история на един от лидерите, като така омаловажи създаването на Съюза. Обявиха Петър Берон по този повод за личност -символ. Така е.

"Той година и половина не разбра, че го ухажвам", обясни журналистката, която се запознала с бъдещия си мъж, отивайки да вземе интервю от него. Той пък чистосърдечно обясни как от парламента му дали много-много голяма кола с двама шофьори, ама повече ходели по планините с нея.