СДС обяви подкрепата си за Здравко Димитров, кандидат на ГЕРБ за кмет на Пловдив

Днешната подкрепа е логично продължение на рамковото споразумение, заяви Менда Стоянова

Съюзът на демократичните сили обяви подкрепата си за кандидата на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров. Това бе обявено на пресконференция с участието на народния представител и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Менда Стоянова, кандидата на ГЕРБ за кмет на града Здравко Димитров, главния секретар на СДС Илия Лазаров, Тони Симидчиева от ръководството на пловдивската организация на „сините”.

„Днешната подкрепа е логично продължение на рамковото споразумение, което беше сключено между ГЕРБ и СДС на национално ниво. Ние сме сестрински партии и е важна консолидацията на всички десни формации не само на избори, но и когато се правят политики”, заяви Менда Стоянова.

„СДС категорично взе решение за подкрепа на кандидатите на ГЕРБ за кметове на петте големи града – София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора. С това показваме, че дясното се обединява. България трябва да се управлява разумно, без популистки лозунги. За нас е важно Пловдив да има десен кандидат в лицето на Здравко Димитров”, декларира главният секретар на СДС Илия Лазаров.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров благодари за подкрепата на СДС. „Пловдив винаги е бил синята крепост на България и ще остане такава и през следващия мандат”, заяви кандидат-кметът на ГЕРБ Здравко Димитров и допълни: „Не бива да допуснем нов застой – такъв, какъвто имаше в периода 2008-2011 година, когато градът направи рязък завой наляво. Със СДС сме от едно политическо семейство и съм убеден, че това е за доброто на града. За да продължи Пловдив да се развива като индустриалния център на България, за да повишаваме доходите и да развиваме града”.

„Не бива да пускаме Пловдив да бъде управляван от БСП, било то и през задната врата, както се случи по времето на мандата на Славчо Атанасов”, категорична бе и Менда Стоянова.

„Днес е хубав ден за българската демокрация, защото обединението вдясно винаги дава добри резултати”, категорична бе Тони Симидчиева от СДС в Пловдив.