СДСМ: Мицкоски да каже с кои структури в България си сътрудничи и за чии чужди интереси работи

Християн Мицкоски пред паметника на Гоце Делчев

Християн Мицкоски пред паметника на Гоце Делчев

Християн Мицкоски е длъжен да излезе пред гражданите и да каже за чии чужди интереси работи и с кои структури в България си сътрудничи, призова управляващата в Северна Македония партия СДСМ, предаде БГНЕС.

„Уикендът мина, а държавата остана цяла. Мицкоски не отговори, от кого е получил информацията, че Македония ще бъде разкъсана и защо не е докладвал за нещо толкова опасно на компетентните институции”, се казва още в изявлението.

Припомняме, че лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски с истеричен тон заяви, че "този уикенд в София ще бъде разпарчетосана Македония". Това стана по време на протеста пред сградата на правителството в Скопие по повод интервюто на премиера Зоран Заев пред БГНЕС, в което той се обяви за приятелство и добросъседство.

В речта си Мицкоски използва най-различни обиди срещу България и "нейното фашистко минало", за което трябвало да паднем на колене. В речта му имаше и расистки намеци. Участниците на протеста носеха и знамена със символа от Вергина, което е в пряко противоречие с Преспанския договор, благодарение н акойто страната стана член на НАТО. Част от участниците носеха и плакати с цитати от Ленин.

"Имам информация, че този уикенд в София Македония ще бъде разпарчетосана. Там се преговоря за нашата идентичност... От утре да започнем внимателно с блокадата на Македония, всеки ден. Да не позволяваме тези хора да ни продават вярата, нацията и кожата. Те отдавна са продали своя ген на дявола", заяви Мицкоски по време на митинга.

От СДСМ подчертават, че ВМРО-ДПМНЕ, водена от Мицкоски, работи срещу интересите на собствената си държава, разпространява невярна информация, подстрекава към конфликт, нетолерантност и разделение между гражданите.

Истерията, която Мицкоски разпространява, вреди изключително на собствената държава и собствения народ в период, който е много важен за македонското бъдеще, когато се решава бъдещето на членството в ЕС, се казва още в позицията.
Същото поведение имаше и по повод подписването на Преспанския договор, припомнят от СДСМ. Тогава също се разпространяваха лъжи, че е застрашена македонската идентичност, която в действителност беше потвърдена и призната.