СДВР: Може да се стигне до физически сблъсъци при блокадата на София

Днес се очаква сериозно затруднение при придвижването в столицата заради протестите

Съществува вероятност да се стигне до физически сблъсъци при блокадата на София. Полагаме огромни усилия да избегнем такъв критичен момент. Надявам се на здравия разум на протестиращите и на останалите граждани. Днес се очаква сериозно затруднение при придвижването в столицата заради протестите, създали сме необходимата организация. Това заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев на специален брифинг,.

„Към момента на пл. „Орлов мост“ малка част от протестиращите са разположили около 10 палатки и воденето на разговори с тях е изключително непродуктивно. Затруднения ще има и по бул. „Цар Освободител“, защото от пл. „Независимост“ към Президентството също има 8 палатки и там има около 10-ина протестиращи“, посочи той.

„Цяла нощ с колегите сме водили разговори, защото голяма част от кръстовищата в центъра, с протестиращите. Към малките часове постигнахме резултати и няколко кръстовища бяха освободени и там трафикът няма да бъде затруднен. Искам да призова всички граждани да бъдат толерантни“, каза още той

„Създали сме необходимата организация, за да могат столичани да се придвижват и да стигнат до работните си места, тъй като към настоящия момент пл. „Орлов мост“ е блокиран“, допълни Хаджиев.

Патрули на СДВР отклоняват трафика и регулират движението, съобщиха от МВР.

Маршрутите на линии на градския транспорт са променени.

Променени са маршрутите на автобусни линии 9,72,75,76,84,184,204,304 и 604 и на тролейбусите с номера 4,5,8 и 11.

Автобусите с номера 9 и 75 въртят на Военна академия.

Линии № 84, 184, 280 в посока Орлов мост въртят преди него и обратно по маршрута.

Автобусите 72,76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. Др. Цанков, бул. П.Яворов и по маршрута двупосочно.

Линия № 94 върти на ул. Гурко и обратно по маршрута

Линия № 213 в посока „Младост“ е отклонен по бул. "Мадрид" , бул. Ситняково и по бул. "Цариградско шосе" по маршрута си.

Тролейбусите с номера № 4, 5, 8 и 11 посока СУ „Кл. Охридски“ въртят преди Орлов мост и обратно по маршрута.

Тролейбус № 5 в посока „Младост“ е отклонен до Сточна гара и обратно по маршрута до Надлез "Надежда".

БГНЕС припомня, че вчера се състоя най-многобройният антиправителствен протест. В столицата и в над 10 областни града 21-ят ден на недоволство започна още от обяд. Бяха блокирани ключови кръстовища в София и в други градове. Исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на правителството, оставка лично на премиера Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев и провеждане на честни избори.

Протестиращите още вчера се заканиха, че ще останат на палатки в т.нар. „триъгълник на властта” докато не получат оставката, за която настояват вече повече от двайсет дни./БГНЕС

Този сайт използва "бисквитки". Използвайки го, Вие се съгласявате с това.

Политика за поверителност