СДВР излезе с позиция до ВСС за номинацията на Иван Гешев

Георги Хаджиев

Георги Хаджиев

Директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Георги Хаджиев също подкрепи Иван Гешев за главен прокурор на Република България, съобщиха от пресцентъра на Върховна касационна прокуратура.
 
В съобщението се казва само: "Позиция от директора на СДВР относно решението на Прокурорската колегия на ВСС за номинирането на г-н Иван Гешев за участие в процедурата по избор на нов главен прокур на Република България" и е публикувано факсимиле от писмото на Хаджиев.
 
Ето цялата позиция:
 
В качеството ми на директор на Столична дирекция на вътрешните работи, изразявам положителната си позиция относно решението на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за номиниране на господин Иван Гешев за участие в процедурата по избор на нов главен прокурор на Република България.
 
Столична дирекция на вътрешните работи осъществява ползотворно сътрудничество с Прокуратурата на Република България и г-н Гешев в качеството му на неин представител, като считам, че същият притежава необходимите професионални и нравствени качества за изпълнение на длъжността главен прокурор.