Хороскоп за месец август

Какво вещаят звездите

Овен

През август е най-подходящото време да се насладите на живота така, както ви идва отвътре. Ако сте избрали период от този месец за почивка, чудесно – това ваше решение е в унисон с вътрешните ви потребности и ще ви позволи да разпуснете хубаво.

Дори да сте на работа обаче, опитайте да отделяте повече време за себе си и за свои любими занимания, и се забавлявайте с приятели. Периодът е чудесен за изяви и творчество.

Нищо чудно да откриете, че имате желание да изпъкнете по някакъв начин или изведнъж ви е дошла музата да направите нещо.

Бъдете по-внимателни в дните 7-10.08., защото те са по-напрегнати – вашите бурни емоции може да повлияят негативно на взаимоотношенията ви с половинката или с член на семейството.

Не предприемайте и важни действия в професионален план, защото е доста вероятно да срещнете пречки. За сметка на това 18-19.08. са чудесни дни за вас – особено в романтичен и творчески план. Ще бъдете в добро настроение и ще се чувствате подкрепени и удовлетворени.

Финансовите ви дела също ще се развиват във ваша полза и сигурно ще поискате да се поглезите по някакъв начин – с нещо, което ви доставя удоволствие. След 25.08. е във ваша полза да се настроите на работна вълна, защото има изгледи да сте доста ефективни и да постигнете добри резултати.

Телец

И през август планетните влияния ви дават възможност да предприемете по-смели действия и да осъществите по-големи промени в онази житейска област, в която имате нужда от това. Как да я познаете?

Точно там усещате застой или се чувствате изнервени от обстоятелствата. Ако не го направите, около средата на месеца може отново да усетите силно негодувание или да избухнете срещу човека, който според вас е отговорен за положението ви.

Така че е по-добре да помислите какво да правите и да поемете някакъв нов курс в първите дни на периода, отколкото после да се ядосвате, че за пореден път трябва да търпите едно и също нещо.

В дните 10-14.08. е по-разумно да не правите резки движения, макар че в много случаи това е трудно да се избегне заради прекалено дългото въздържане в миналото.

Следващите дни обаче – 16-17.08. – са доста по-благоприятни за вас, особено ако търсите начин да излезете от трудна ситуация или да осъществите някаква своя идея за бъдещето.

Не следвайте утъпкани пътища – сега е моментът да търсите нови подходи и нови възможности. Те може да ви се струват странни и дори леко плашещи, но действайки по обичайния начин, едва ли ще постигнете подобрение.

Месецът е благоприятен като цяло за промени в дома, така че да се чувствате по-удобно там, където живеете. Отделяйте повече време за почивка и приятни занимания, особено ако сте вътрешно неспокойни – това ще ви помогне да мислите по-трезво.

Близнаци

Август се очертава благодатен месец за вас във финансов и материален план – особено през първата половина. Възможно е да припечелите нещо допълнително или да получите вече заработени пари.

Старайте се обаче сметките ви да са чисти, защото ако имате задължения към банки или държавни органи или не сте постъпвали коректно към някого в тази област, сега ще се окажете принудени да уредите всичко това или просто постъпките ви ще излязат наяве.

Възможно е също да има спорове по финансови въпроси с партньора във връзка със семеен разход – около 7-8.08.

Като цяло обаче през този месец е във ваша полза да изявявате способностите си и да използвате наличните ресурси максимално, за да получите накрая заслуженото и в материален план.

Месецът е динамичен за вас, с интересни срещи и разговори, а нищо чудно и с възможности да научите нещо ново.

Ако искате да запишете нов курс, сега е моментът да се задействате и да потърсите нужната ви информация.

От 22.08. започва един много продължителен и важен период за вас – ще продължи чак до зимата – в който бихте могли да осъществите планове и намерения, които по някаква причина са останали на изчакване.

Знайте, че няма да бъде много лесно и изобщо няма да е бързо, но ако проявите воля и сте по-инициативни, имате чудесни шансове за успех.

Рак

През август дните ви ще бъдат по-вълнуващи, ако проявите малко повече съзидателност.

Това означава не просто да се носите по течението или да стоите там, където ви е най-комфортно, а сами да определят какво искате да правите и да се наслаждавате максимално на случващото се.

Спрете с колебанията и лутанията, не се притеснявайте толкова за близките си и за какво ли не още. Вместо това опитайте да изпълните деня си с повече дейности, които ви носят радост и ви карат да се чувствате живи.

Може да прекарате известно време сред природата или да си позволите някакво удоволствие, за което все не ви остава време.

Ако около вас има деца, чудесно – игрите са най-прекрасният начин да се насладите на мига и да забравите за работа и грижи. Дните 6-8.08. са малко по-предизвикателни за вас заради повишения риск от конфликти и разочарования в любовен план.

Възможно е на дневен ред да излязат парични или имотни въпроси, чието решаване ще е по-сложно, и това ще ви създаде известен дискомфорт. Не изпадайте в отчаяние или в крайни преценки – сега е необходимо да проявите здрав разум и да направите каквото е нужно.

След средата на месеца има по-голям шанс всякакви неразбирателства във взаимоотношенията да се изчистят по-лесно и да се намери работещо решение.

Лъв

Август е вашият месец, защото енергията на знака ви изобилства и ще ви подтиква да се изявявате. Препоръката към вас е: следвайте вдъхновението както никога досега.

Дори да имате повече отговорности към близки или на работното си място, през този месец е добре да се свържете със себе си и да правите колкото се може повече неща, които ви ентусиазират.

Независимо дали ви идва да лежите на плажа, защото отдавна не сте си почивали, или обратното – не ви се почива, защото творческата искра не ви дава мира, важното е да сте верни на себе си и да послушате вътрешния си глас.

Ако обаче скоро не сте го правили, може и да не е толкова лесно – нищо чудно някой да ви се разсърди или вие самите да се чувствате неудобно.

Ако пък прекалите с очакванията другите да „ви играят по гайдата“, това пак може да доведе до проблеми.

Изобщо темата „аз и другите“ е водеща при при вас този месец и как точно ще се развият отношенията ви зависи от чувството си за баланс. Дните около 10-15.08. са доста напрегнати и създават доста рискове от конфликти и спорове, така че имайте си едно наум и овладявайте реакциите си.

Ако стане твърде напечено, отстъпете крачка назад – другият може действително да е прекалил и да си е „заслужил“ вашата реакция, но все пак гледайте да удържите фронта спокойно и да не ставате агресивни. Хубави дни са 18-19.08., включително в любовта – ще греете като слънце и ще бъдете неустоими.

Дева

През август астрологичните влияния подпомагат при вас мисловната и интелектуалната дейност. Така че всякакви дейности, които изискват прецизен анализ на данни и факти, намиране на решение на сложна ситуация или каквото и да е умствено усилие ще бъдат подкрепени.

Онези представители на знака, на които им предстои явяване на изпит или интервю за работата, занимават се с писане или работата им изисква сръчност, също ще се възползват от благоприятните влияния.

Те са особено силни в дните 16-17.08., когато имате шанс да откриете внезапно търсен отговор, да ви осени идея или да видите изход от ситуация, който до този момент ви е убягвал.

Ще вършите с лекота работните и ежедневните задачи, а някои може да получат и неочаквано предложение с възможност за бъдещо развитие.

През тези дни ще бъдете много ефективни, защото умът ви ще бъде ориентиран към решения и възможности, а не към онова, което не е наред и по някакъв начин ви притеснява.
Бъдете бдителни – нищо чудно някой да ви каже нещо, което да ви се стори странно, но точно това е отговорът, който ще ви бъде от полза.

В дните 20-21.08. бъдете по-внимателни – тогава не е удачно да вземате решения по важни работни и финансови въпроси, тъй като може да сбъркате.

Пресявайте информацията, която получавате – има риск да е подвеждаща. Или просто нещо да ви се стори чудесно, а после да се окаже, че сте се заблудили.

Везни

През август е много подходящо да доведете докрай някое свое начинание, върху което работите от известно време. Направете си план, организирайте се и положете усилия – след средата на периода ще видите резултатите и ще бъдете удовлетворени от себе си.

Това важи особено за онези от вас, които имат намерение да създадат нещо свое и дори вече са тръгнали в тази посока.

И няма значение дали е свързано с работа, или не – щом е плод на вашето сърце, ум и ръце, значи е хубаво да го довършите или поне да направите усилие в тази посока.

В началото на месеца е възможно да имате някои по-напрегнати дни в емоционален план, особено ако сте обвързани.

При някои обаче влиянието ще е свързано с деловите взаимоотношения. Препоръката към вас е да отстоявате своето, но по делови и дипломатичен начин, а не да се настройвате враждебно или да се поддавате на лошо настроение.

За всеки случай не обсъждайте важни теми с човека до вас, с членове на семейството или с шефа си в дните 7-8.08 и 10-12.08. Ако все пак се наложи, просто запазете спокойствие и обсъдете ситуацията без излишни емоции. В случай че нещо остане неизяснено все пак, изчакайте края на месеца.

След 27.08. условията са благоприятни за всякакъв вид преговори и разговори, а вие ще можете да изложите мислите и предложенията си доста по-добре. Дните 18-19.08. са чудесни за любовния ви живот и приятелските ви отношения – излезте и се забавлявайте, ще останете доволни.

Скорпион

Август ще бъде по-горещ месец за вас, така че търсете начини да се „охлаждате“. Когато страстите станат по-силни или усещате, че трудно запазвате самообладание, отидете някъде „на сянка“ – място, където можете да се успокоите и да помислите трезво.

Добрата новина е, че възможности за проява на здравомислие през периода има и точно те може да ви помогнат да намирате решенията, даващи резултат.
За да се възползвате обаче, е добре да овладявате бурните си емоции, когато те се появят, и да подхождате малко по-прагматично. Това важи най-вече за първата половина на месеца, когато има по-напрегнати дни.

Темата за взаимоотношенията е на фокус при вас през август – там бихте могли да постигнете истински пробив, но в някои случаи може да се стигне и до разрив, щом няма воля за подобрение на положението.

Нови връзки и партньорства също са доста вероятни, така че настройте се за промени и известна доза нестабилност. Около 12-15.08. е възможно да срещнете някои пречки в работата, които са по-трудно преодолими.

Ако зависи от вас, може просто да положите повече усилие. В много случаи обаче „пречката“ ще идва отвън, от друг човек или хора, и там ще бъде по-трудно да я преодолеете. Опитайте с разговор, а ако не стане, може би на този етап е по-разумно да оставите нещата така.

По-артистичните представители на знака може да имат запомнящи се изяви през август, а също и възможности да финализират проектите си.

Стрелец

През август астрологичните влияния са доста подкрепящи за вас, което ще ви помага да се изявявате и да реализирате намеренията си спокойно. За много представители на знака това ще бъде просто един по-лежерен период, в който ще се отдадат повече на почивка и приятни изживявания.

Ако имате планове за пътувания, включително в чужбина, те вероятно ще се осъществят безпроблемно и ще си прекарате чудесно.

Периодът е хубав точно за дейности, които разширяват кръгозора ви, обогатяват ви и ви зареждат с позитивни емоции.

Дните 18-20.08. са особено благоприятни в това отношение – тогава може да имате приятни преживявания, включително романтични срещи.

В работата пък се оглеждайте за нови възможности, които да се окажат доходоносни или просто да ви осигурят изява, която да ви нахъса и ентусиазира. Ако през този месец сте на работна вълна, концентрирайте се върху задачите – планирането и старанието ще бъдат ключовете за успех в деловата сфера.

Промени, които направите през този месец в работната среда, организацията на работното място, а също и в навиците си като цяло, ще бъдат доста благоприятни за вас, така че не ги отлагайте. На 20 и 21.08. не взимайте важни решения, особено ако нямате достатъчно информация или не сте на сто процента сигурни в преценката си.

Вдъхновението и усещанията не бива да бъдат повод да действате – добре е да обмислите внимателно фактите и детайлите.

Козирог

През август няма причина да не осъществявате намеренията си и да вървите спокойно напред, към реализация на бъдещи цели. Влиянията през периода ви дават възможност да заявите себе си по-уверено, да показвате какво можете и да постигате резултати.

Това влияние ще бъде особено видимо в работата ви, където благодарение на присъщата ви организираност и последователност нещата ще се нареждат.

Дори да възникне нещо неочаквано, ще можете да се справите и да намерите решение.

Има обаче едно условие работата във всеки един смисъл да ви носи удовлетворение и то е да сте на верния за вас път.

Ако резултатите не ви радват или постоянно циклите на едно място, през този месец по-добре направете пауза – Вселената ви подсказва да спрете и да помислите дали не сте изгубили себе си някъде по пътя.

Може би е време за промяна, но е необходимо да разберете каква. А за да откриете отговора, ви е нужна малка почивка. Спрете да настоявате нещата да се случват по ваш вкус и направете нещо за себе си – онова, което най-много ви се нрави.

Една от ключовите думи за периода е „спонтанност“, така че спрете да мислите какво трябва да вършите и си позволете по-големи дози от онова, което ви е на сърце.

Дори да са някакви съвсем малки неща, те ще ви зарадват и ще ви покажат какво наистина ви харесва. Пренаредете живота си през този месец – около 16-17.08. може да помислите как да го направите, и ще жънете плодовете в бъдеще.

Водолей

През август ще ви се иска да обърнете повече внимание на себе си. Ще усетите подтик да удовлетворите някои лични желания, които през изминалите седмици и дори месеци са били на заден план по различни причини. Ако сте били по-заети с работа, сега може да ви се иска да почивате повече и да не ви занимават с нищо.

Ако нуждите на други хора са били на първо място, сега ще искате да се погрижите за себе си и да правите онова, което ви харесва. Послушайте вътрешния си глас – точно август е времето за почивка, за грижа за себе си и за пренареждане на приоритети, ако усещате, че имате нужда от това.

Отпускането и по-лежерното всекидневие ще ви помогнат да преодолеете по-лесно някои напрегнати ситуации, които може да възникнат в личните отношения, особено към средата на периода.

Първите 2-3 дни на месеца са доста благоприятни за професионалните ви дела, особено ако очаквате подкрепа за нещо.

Пътуванията също ще бъдат ползотворни. Не отлагайте за по-нататък задачи, които трябва да свършите, тъй като след 10.08. може да възникнат някои пречки.

Разбирателството в периода 10-17.08. ще бъде по-трудно постижимо заради несъответствия в идеите и разбиранията ви с тези на другите.

В личен план също е възможно с човека до вас да сте на различни мнения по важен въпрос и да възникне спор. След 20.08. напрежението ще отслабне и ви очакват по-спокойни дни.

Риби

През август ще си спестите някои тревоги, ако подходите по-практично към случващото се в живота ви. Това означава да се концентрирате върху ставащото тук и сега, да анализирате ситуацията и да прецените какво можете да направите – и какво не, съответно.

Ако ви се налага да водите преговори, бъдете конкретни – казвайте какво искате, какво можете да предложите и докъде се простират възможностите ви.

Дори в разговорите с близки и приятели е хубаво да сте по-делови, защото в противен случай може да възникне някакво недоразумение. За важните неща не разчитайте на очаквания и надежди – изяснявайте на момента и не оставяйте другите в неведение относно плановете и възможностите си.

Всичко това важи с особена сила за дните 20-21.08., когато вероятността от подобни недоразумения и подвеждания е най-голяма.

Балансът между работа и почивка е тема на месеца при вас, така че се опитайте да не изпадате в крайности.

Вършете задълженията си, но и не прекалявайте с натоварването, за да не си навлечете проблеми със здравето. Другото, което ще ви се отрази чудесно, са творческите занимания.

Ако имате хоби, практикувайте го по-често – това ще повлияе положително и на настроението, и на енергията ви като цяло. В средата на периода гледайте да стоите далеч от по-агресивни или натоварващи ви емоционално хора, тъй като има вероятност да се напрегнете само заради присъствието им около вас.

Източник: edna.bg/horoskopi