Нашенци в турски хотел: За всичко ни казваха ''йок'', остатъка от закуската сервираха за обяд или вечеря

От Министерството на туризма излязоха с информация по случая

Българско семейство, решило да изкара ваканцията си в турския курорт Дидим, изрази разочарованието си от отношението на персонала и цялостното посрещане в  5-звезден хотел, където едноседмичен престой струва 2300 лева на база ''ултраолинклузив''.

,,Още щом влязохме в стаята, усетихме неприятна миризма. Спалнята беше изключително мръсна, мръсен беше басейнът и ресторантът. Почти непрестанно, като поискахме или питахме за нещо, ни се отвръщаше с ''йок''. Храната беше в ограничени количества. Дори имаше случаи, когато закуската, ако имаше останала такава, се сервираше за обяд или за вечеря. Хляб нямаше и когато си поискахме такъв, отново ни се казваше ''йок'', коментира потърпевшия Пламен Христов пред камерата на Нова телевизия.

Впоследствие туристите разбрали, че случващото се е резултат от стачка на персонала в хотела. Те били недоволни, тъй като собствеността на обекта се сменяла и те не получавали редовно заплатите си. От Министерството на туризма потвърдиха тази информация и обясниха, че българите, които вече имат резервации за същия хотел, могат да ги променят или да ги отменят и да получат парите си обратно.