Сензация: Министър и кмет посрещат първите чужди туристи, бургазлии се шегуват с престараването и фанфарите

Първите туристи кацнаха на летището в Бургас с полет от Амстердам. На борда на самолета пътуваха 178 пасажера, сред които и 3 бебета. Туристите слязоха с маски от самолета. Те ще бъдат запознати и с условията, които трябва да спазват при пребиваването си у нас предвид разпространение на коронавируса. Компанията, която обслужва линията, предвижда да изпълнява полети 4 пъти седмично, пише Булфото. 

На летището бяха министърът на туризма Николина Ангелкова и бургаския кмет Димитър Николов. С полетът от Амстердам се слага началото на активния туристически и чартърен сезон на бургаския аеропорт. 90% от пасажерите, които ще пристигнат с полети днес и утре, ще прекарат своята лятна ваканция в „Слънчев бряг”. За 27 юни са планирани полети от Будапеща, Хановер, Лайпциг, Дюселдорф и Берлин. 

В социалните мрежи се появиха коментари на свидетели на грандиозното събитие. Според присъстващи, гостите ни са били буквално ошашавени от медийното внимание и от ВИП делегацията, която ги посрещна. Според част от постовете във Фейсбук подобни посрещания се правят за гости от Европейската комисия, например. Някои от бургазлиите се питаха какво чудо е станало и дали не посрещаме гости от космоса.