Сергей Станишев: Щях да съм самотен глас в това ръководство, Националният съвет се превръща в гумен печат

Сергей Станишев

Сергей Станишев

"БСП е лидерска партия, която няма здрава и ясна идейна основа, а Националният съвет се превръща в гумен печат". Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев след края на заседанието на 50-ия юбилеен конгрес на БСП, предаде "24 часа".

Припомняме, че той остана извън Националния съвет на столетницата на 50-ия юбилеен конгрес. "Човешки ще ми бъде много по-комфортно, защото не виждам какво ще правя в този състав на НС, щях да бъда самотен глас", каза Станишев.

"Корнелия Нинова вече няма да има извинение, че някой пречи на правилната политика. Изборът и случилото се на конгреса е логичен резултат от процесите в БСП в последните 4 г.", коментира Станишев. "БСП беше единствената партия, която беше идейна, в която вървяха спорове за политики. Започваме да приличаме на останалите партии, които почти всички са вождистки", коментира бившият лидер на "столетницата". 

Той предупреди, че БСП завива в посока консервативна левица, а се отдалечава от европейската социалдемокрация. "Тази нощ загуби политичедката идейна опозиция, но запази позиции конюнктурната опозиция", каза още Станишев. Той обясни, че всички хора с критично мислене вече са извън пленума. Показателно е, че Велислава Дърва има по-малко гласове от Теодора Овчаров. Това е снимката на БСП днес. Според президента на ПЕС тепърва ще се види дали БСП ще има реална консолидация в предизборна кампания.