Серина Уилямс ще бъде съперничка на Пиронкова във втория кръг на Ролан Гарос

мериканката Серина Уилямс ще бъде съперничка на българската тенисистка Цветана Пиронкова във втория кръг на Ролан Гарос. По-рано днес Пиронкова записа категорична победа над бившата номер 9 в света Аднреа Петкович с 6-3, 6-3, а след това Уилямс надви сънародничката си Кристи Ан със 7-6(2), 6-0.

Преди по-малко от три седмици Уилямс и Пиронкова се изправиха една срещу друга на четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ, като 23-кратната шампионка от Големия шлем стигна до труден трисетов успех. Сега двете отново ще премерят сили, този път във втория кръг в Париж.

Уилямс имаше доста проблеми в първия сет срещу 101-та в света Ан, като изоставаше с пробив в първия сет, но навакса изоставането си и в крайна сметка се стигна до тайбрек, в който опитът на Серина си каза думата и тя се наложи със 7-2. Във втората част съпротивителните сили на Ан се бяха изчерпали и тя не успя да вземе нито един гейм.

Уилямс завърши мача с цели 11 аса и общо 26 печеливши удара, но допусна и 36 непредизвикани грешки. Това ще бъде шести мач между Серина Уилямс и Пиронкова, като американката е спечелила всичките пет до този момент. /БГНЕС