СГС отхвърли жалбата на БФС срещу извънредния конгрес на 12 октомври

Опитът на ръководството на БФС да спре провеждането на извънреден конгрес на организацията на 12 октомври тази година бе неуспешен, след като Софийски градски съд не уважи жалбата на футболната централа, че членовете на БФС нямат право да свикват общо събрание.

По-рано този месец СГС реши, че подписката на 189 клуба за провеждането на извънреден конгрес, инициирана от екипа на кандидат-президента Димитър Бербатов, трябва да бъде уважена и обяви провеждането на такъв конгрес на 12 октомври тази година. В следващите дни БФС направи последен опит да осуети провеждането на извънреден конгрес, след като подаде искова молба до СГС, че въпросните 189 клуба всъщност нямат право да свикват общо събрание. От СГС обаче отхвърлят исковата молба на БФС, като футболната централа ще има право да обжалва това решение в едноседмичен срок.

В същото време тази сутрин в Търговския регистър бе вписана датата и поканата за провеждането на редовен конгрес на Българския футболен съюз на 18 март 2022 година, каквото е желанието на настоящото ръководство на централата. В Търговския регистър вече е вписана и датата на извънредния конгрес на 12 октомври, така че към този момент по всичко изглежда, че в рамките на по-малко от половин година ще се проведат два конгреса на БФС.