Шарли Ебдо с нова провокация - гаври се с обстрела и жертвите в Полша

Френското сатирично списание Charlie Hebdo, което стана известно след терористичната атака с редакцията си заради карикатура на пророка Мохамед, се изгаври този път с Полша,  след като две ракети удариха полска селище на границата с Украйна, за която първоначално се предполагаше, че е руска.

Полските власти бяха предпазливи в изявленията си и не посочиха като виновна инцидента Русия, а впоследствие разследването на всичко обстоятелство на трагичния инцидент, при който загинаха двама души, показаха, че по-вероятно ракетата е била от украинска система за противовъздушна отбрана, която се е отклонила от траекторията си и е попаднала на територията на Полша.

Фактът беше признат от американския президент Джо Байдън, Пентагона, НАТО... и в крайна сметка от Киев, като президентът на Украйна продължава да настоява за неопровержими доказателства, че ракетите не са били руски, а украински.

Авторът на карикатурата не е пропуснал да добави отверстията на ракетата С-300, благодарение на които стана ясно, за да покаже, че тя е украинска.