Шефът на летище "София": Ще има наказание за виновния

Владимир Рапонджиев изрази увереност, че този случай ще остане изолиран

Владимир Рапонджиев

Владимир Рапонджиев

Виновният ще си понесе наказанието. Служителят е с дългогодишен опит. Това казва изпълнителният директор на Летище София Владимир Рапонджиев в специално обръщение до медиите във връзка с инцидента, при който пътниците в самолет не са били проверени на аеропорта.   

"Самолетът от споменатата дата, кацнал на летище София с 5 пътници на борда, е частен. Кацането е в 15:30 ч. от летателна площадка "Драгановци", а излитането е в 16:48 ч. "Летище София" е наземен оператор. Рамп-агентът е направил грешка, а случилото се е поредица от случайности", акцентира г-н Рапонджиев и допълва, че служителят, който е с дългогодишен опит в дейността, в момента е с отнет пропуск.

 "Щом има грешка - ще има наказание, а виновният ще си понесе наказанието, казва още шефът на аеропорта. - Тече проверка по случая и след нейното завършване ще излезем с окончателните резултати."

В заключение г-н Рапонджиев изрази увереност, че случаят ще остане изолиран и ще бъдат предприети всички необходими мерки за недопускане на подобни ситуации.

В същото време се разбра, че ръководството на МВР е изискало от ръководството на "Летище София" ЕАД да проведе заседание на Летищния комитет за обсъждане на случая с частен полет, който не е бил проверен. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Наземният оператор на полета на столичното летище не е уведомил гранична полиция", каза директорът й Светлан Кичиков и допълни, че това е сериозна грешка.