Шефът на "Национална лотария": Васил Божков не е човек, който ти дава отчет какво прави

Не познавам нито Бойко Борисов, нито Владислав Горанов, заяви Димитър Ганев

Димитър Ганев (вляво) на лагера на "Левски" в Турция

Димитър Ганев (вляво) на лагера на "Левски" в Турция

Димитър Ганев, изпълнителен директор на „Национална лотария“, разкри в ефира на Нова телевизия какви актове има и на каква стойност са те.

Той поясни, че никога пари за подкуп не са давани от него. „Васил Божков не е човек, който ти дава отчет какво прави. Аз не познавам нито Бойко Борисов, нито Владислав Горанов“, заяви Ганев.

Той разкри, че никога не е чувал за среща на Божков и ръководството на бТВ с Борисов. Ганев сподели, че  не може да предположи дори каква е причината.

На въпрос дали знае за плащане на такса спокойствие по друг начин, той отговори, че не знае и ако е бил питан дали би го направил е щял да отговори: „НЕ“, защото винаги е работил според законите.

„Аз не съм от хората, на които Божков би дал отчет за какво тегли парите си и ги харчи“, информира той.

„Не зная какво предстои“, коментира още Ганев за разкритията на Васил Божков във Фейсбук.  „От месеци не говоря с него“, обясни той и заяви, че с Нова телевизия работи много преди да стартира проекти с Божков.

В последния разговор, който е имал със скандалния бизнесмен, са разговаряли за това как да функционират компаниите.

Относно евентуална сделка с чешки инвеститор,  Димитър Ганев сподели, че оферти към „Национална лотария“ не е имало, а към Васил Божков.

По думите му, никога не е чувал за натиск „Национална лотария“ да бъде продадена на определен човек.

Припомняме, че избягалият в Дубай Васил Божков прехвърли вината за укриването на милиони лева данъци именно на Димитър Ганев. Обвиненият в 18 престъпления Божков каза тогава, че мениджмънтът на компанията носи отговорност, т.е. именно Ганев като изпълнителен директор.

Димитър и Милен Ганеви държат 44% от собствеността на "Национална лотария” чрез фирмата си "ЛотоБГ". Димитър Ганев е изпълнителен директор на "Национална лотария” и носи административна отговорност за действията на фирмата, която ръководи и управлява. 51% от бизнеса държи Васил Божков, а 5% дял има Георги Попов, който избяга с бизнесмена в ОАЕ.