Шефът на Световния еврейски конгрес подкрепи Цветан Цветанов за новия му център

В писмо Ърнест Херцог изразява удовлетворение от сътрудничеството и постигнатите успехи в борбата с антисемитизма, омразата и световните заплахи

Цветан Цветанов

Цветан Цветанов

"С голямо удоволствие научих новината за основаването на Евро-атлантическия център за сигурност. Убеден съм, че центърът много бързо ще се наложи като важен компонент в засилване на регионалната сигурност въз основа на евро-атлантическите ценности. Не бих могъл да се сетя за по-подходящ човек от Вас да е начело на тези усилия в България".

Това се казва в писмо изпратено от Ърнест Херцог, ръководител на Отдела по сигурност на глобалната еврейска общност, изпълняващ длъжността на ръководител на Глобалното представителство на Световния еврейски конгрес в Израел изпратено лично до Цветан Цветанов.

"Удоволствие за мен бе нашето сътрудничество през последните няколко години, през които заедно постигнахме успех в противодействието на антисемитизма и престъпленията от омраза в България, които заплашваха не само местната еврейска общност, но и българското общество и неговите ценности като цяло. Вашият интегритет и кураж да казвате и правите правилното нещо, дори когато не е популярно на моменти, заслужава възхищение, трябва да бъде похвалено и не бива да бъде приемано за даденост в днешния свят", пише Херцог.