Shell дарява гориво за 100 000 лв. за зареждане на линейки в подкрепа на борбата с СOVID-19

Shell България дарява гориво на стойност 100 000 лв. за зареждане на линейките на Центровете за спешна медицинска помощ в страната, съобщават от пресцентъра на компанията.

В трудната ситуация, породена от разпространението на коронавируса, компанията насочва своето дарение към тези, които се нуждаят от здравни грижи в момента и затова ще подкрепи здравната система в България и медиците, които са на първа линия в битката с COVID-19.

„Благодарни сме на спешните екипи и на медицинските работници като цяло за работата им в тези трудни времена за нашата страна“, заяви Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България. По думите й в момента е особено важно да обединим усилията си, за да се справим с изпитанията пред нас. Петролната компания също ще допринесе за това чрез своята търговска мрежа, дарявайки гориво за линейките на спешната медицинска помощ.

Здравното ведомство ще реши как да бъдат разпределени предоставените ваучери за гориво в зависимост от нуждите на отделните медицински центрове в страната.