Шест звезди от НБА, които починаха твърде млади

Животът на успешен атлет често е като приказка. Тези, които са имали достатъчно късмет в кариерата си, правят онова, което обичат, получавайки впечатляващи пари за усилията си. Когато мислим за големите звезди на спорта, често мислим и за големи къщи, луксозни автомобили и скъпи вещи.

Понякога обаче не всичко е толкова розово. В тази статия, осигурена ни от 1xbet, ще ви представим шест звезди от НБА, които са са отишли твърде млади от този свят.

Лен Биаз

Докато е още едва 22-годишен, през 1986 година Лен Биаз е избран от Бостън Селтикс в драфта на НБА. Той е с репутацията на един от най-добрите играчи в цялата история на Атлантическата конференция, но така и не успяваме да го видим в действие на голямата сцена - НБА. Само два дни след избирането си от Бостън Селтикс в драфта, явно празнувайки новината, Биаз умира от свръхдоза кокаин.

Реджи Люис

Гардът на Бостън Селтикс Реджи Люис се радва на успешна кариера, когато изведнъж се стоварва на земята и умира през лятото на 1993 година. Тогава Люис тъкмо бе завършил добър сезон за Селтикс, в който успява да блесне с 20.8 точки средно на мач. Впоследствие става ясно, че трагедията с 27-годишния спортист е вследствие на сърдечен дефект. В негова чест Бостън вади от употреба екипа с номер 35.

Дражен Петрович

Дражен Петрович е един от великите баскетболни таланти на бивша Югославия, а в НБА той прави впечатление с екипите на Портланд Трейл Блейзърс и Ню Джърси Нетс. Той е смятан за един от първите европейци, които успяват да направят фурор в НБА. Петрович умира нещастно в автомобилна катастрофа на едва 28-годишна възраст - в пика на своята кариера.

Денис Джонсън

Играчи като Лари Бърд, Кевин МакХейл и Робърт Париш получават повечето аплодисменти, но Бостън Селтикс можеше и да не спечелят титлите в НБА през 1984 и 1986 година без Денис Джонсън. Пойнт гардът се представя изключително стабилно за Селтикс, записвайки страхотна кариера. Денис Джонсън умира на едва 52-годишна възраст от инфаркт през 2007 година.

Пийт Маравич

Феновете на НБА ще помнят Пийт Маравич като страхотен плеймейкър, който успяваше да
изправя трибуните на крака със своя дрибъл и атрактивна игра. По време на кариерата си Маравич записва средно 24.2 точки на мач, при това - без линията за три точки да съществува до финалния му сезон. Маравич умира на само 40 години след претърпян сърдечен удар.

Мануте Бол

Мануте Бол завинаги ще остане в историята като един от най-високите и интересни за публиката играчи в НБА. Заради своята впечатляваща височина, Бол е истински властелин под коша, записвайки по средно 3.3 блокади на двубой - едно от най-добрите постижения в историята на лигата. Завършва кариерата си в НБА с общо 2086 успешни блокади. Освен всичко това, Мануте Бол използва повечето си пари и известност, за да помага на родината си Судан. За съжаление, този чудесен човек умира на едва 47-годишна възраст поради бъбречна недостатъчност.