Шведски учен: Хората трябва да се научат да ядат човешко месо

Самият изследовател обаче заявява, че има своите колебания

По време на ежегодна среща, посветена на храната на бъдещето и проведена в Стокхолм в периода 3-4 септември, шведският учен и изследовател Магнус Сюдерлунд изложи своето необичайно и дори зловещо виждане по темата.

Той е споделил пред аудиторията, че е крайно време хората да приемат идеята за консумация на човешко месо. В своята презентация, озаглавена ''Можете ли да си представите да ядете човешка плът?'' своенравният шведски учен е призовал човечеството да загърби древните табута и да започне да се храни с човешка плът и месо от труповете на починалите.

По думите му човекът би преодолял отвращението си да консумира човешко месо ''с малки стъпки'' - като за начало е достатъчно ''само да го опита на вкус''. Според него това е една от алтернативите на храната, която в бъдеще ще става все по-оскъдна и недостатъчна, поради което хората трябва да се приобщят към консумацията на такъв тип храна, която считат традиционно за гнуслива.

След края на конференцията Сюдерлунд е споделил, че около 8% от тези, които са слушали лекцията му, са признали, че ''са отворени към идеята му''. Що се касае до самия него, той заявява, че има своите колебания, но със сигурност поне би опитал как е на вкус.