Сидеров запя старата песен: Членството в НАТО не е ценност, трябва ли изобщо да го има...

Той припомни, че след падането на Берлинската стена Варшавският договор бил закрит, а Алеанса - не

Волен Сидеров

Волен Сидеров

Днес депутатите ратифицира единодушно протокола за присъединяване на Северна Македония към НАТО. В подкрепа на ратификацията гласуваха 140 депутати, в отсъствието на  БСП, които изпълниха заканата си да не дойдат в Народното събрание.

Преди гласуването лидерът на "Атака" Волен Сидеров направи поредното изумително изказване.

"Сигурност и мир срещу кого? Срещу какво? Кой е врагът? По комсомолски възторжено се радваме на присъединяването на Македония в НАТО. Какво точно значи това? Какво прави НАТО на Балканите, има ли подготовка за военни действия? Аз виждам такива признаци", каза още Сидеров.

Той призова членството в НАТО да не се обявява за ценностна система. Сидеров постави и въпроса дали въобще трябва да има военни блокове и изтъкна, че България е участвала в миналото и в други военни блокове.

"Буш и Горбачов се договаряха военните блокове да бъдат закрити", изтъкна лидерът на Атака, позовавайки се на лично информация, и припомни, че след падането на Берлинската стена Варшавският договор е закрит, а НАТО не.

Сидеров каза още, че обществената атмосфера в Северна Македония трябва да е такава, че никой да не се притеснява да афишира своето българско самосъзнание.