Симеон Дянков: Скоро ще се наложи вдигане на ДДС

Време е да се ваксинираме и да си вземем живота в ръце

Не сега, защото е изборна година, но до две три-години в България ще се наложи вдигане на ДДС, не го пожелавам, това не е добре за икономиката, но ще се наложи. Това заяви бившият финансов министър Симеон Дянков в „Още от деня“ на БНТ.

Не трябва да губим дни и седмици за ваксинация, за да можем да си вземем живота обратно, да си вземем туристическия бизнес, който позагубихме , транспортния бизнес, за отворят заведенията, да се чувства икономическият живот , коментира Дянков..

Колкото по-бързо България успее да влезе в добри темпове на ваксинация, толкова по-бързо ще се развие и българската икономика, заяви той.

Европа изостава по отношение на ваксинацията срещу COVID-19. В САЩ са 1,5 млн. на ден ваксинираните. Според него ниският брой на желаещите да се ваксинират у нас, се дължи на недоверието в институциите", отчете той.

Американското правителство непрекъснато помпи огромни суми в икономическия живот на страната. Днес, буквално преди 30 минути президентът Байдън обяви още 600 000 милиарда помощ за малкия бизнес.