Синдикати скочиха срещу Ф-16: Бойният самолет нито се яде, нито ще ни пази, ако тръгнат да ни завладяват

Ваня Григорова

Ваня Григорова

"Бюджет 2021 е един от най-социалните на това правителство от 11 години насам, но поради натрупаните дефицити плащанията не обхващат всички работещи". Това каза Ваня Григорова, икономически съветник на КТ “Подкрепа” пред "Фокус". 

„Безспорно подкрепяме увеличението на минималната пенсия. Добре е и това, че ще се дават детски добавки за всички деца, но последната мярка е само за една година. Няма никаква логика да правиш политика само за една година. Ако трябва да кажем обаче и съображенията си по отношение на бюджета, неприемливи са огромните разходи за боен самолет, а същевременно се замразява майчинството. Боен самолет нито се яде, нито ще може да ни предпази в достатъчна степен ако някой е тръгнал да ни завладява. Другото смущаващо е увеличението на максималната пенсия. Тя трябва да бъде 40% от максималния осигурителен доход. Хем замразяваме максималния осигурителен доход, хем увеличаваме максималната пенсия. Това не е редно“, обясни тя.

Ваня Григорова коментира и промените в Кодекса на труда и до какво може да доведе увеличението на извънредния труд у нас, като отчете, че то крие много опасности по отношение на преумора. Според нея 300 часа извънреден труд биха превърнали работниците в „живи бомби“. Те не бива да чакат някой да ги поведе, има безкрайно много възможности за съпротива, припомни икономическият съветник на КТ “Подкрепа”. Зима 2020/2021 ще бъде тежка, обобщи Григорова.