Синдромите „Двата покрива на Радев“ и „Бойко Рашков“

Херо Мустафа да каже на президента, че заплахата не прави сабята му по- дълга

Радев и Мустафа, а Ботев и Зарий Стоянов ги гледат изпитателно

Радев и Мустафа, а Ботев и Зарий Стоянов ги гледат изпитателно

Президентът явно е решил, че с руски и американски чадър едновременно, ще остане на сушина

Светослав Пинтев 

Синдромът, който можем да наречем с работното заглавие „Двата покрива на Румен Радев“ или парадокс „двойно преплетена звездна и червена нишка за осигуряване“, се прояви с всичката си неизразима прелест при преминаването на 

цялата власт в ръцете на президента, 

тъй като той си назначи не служебен премиер, а началник-щаб, както някой  сполучливо отбеляза!
 Държавният ни глава, който иначе не крие топлите си чувства към престъпната банда в Кремъл, съгласува с посланика на Съединените щати Херо Мустафа, всичките си стъпки   твърдят злите езици, намеквайки, че  управлението ни никога не е било толкова зависимо от Вашингтон.
Даже предани на държавния глава езици твърдят същото.
Нещата не са прости, нито в политиката нито в живота, ако сте забелязали, та Румен Радев очевидно иска да се скрие под това, което руската мафия   нарича „крыша“  (покрив) . Нашата му вика просто „чадър“. 
Де се е чуло и видяло обаче 

каращисване   на два покрива
 .
А този  турцизъм, който по скромното ми мнение  е най-сполучливия термин за случая, апропо, означава „размесвам, разбърквам, смесвам, бъркам, обърквам“. Все думи, които изначално трудно могат  да се употребят за  покриви или  чадъри, но това е положението.
В България всичко е възможно, невъзможно е само да си обуеш панталона през главата.
Румен Радев явно е решил, че с руски и американски чадър едновременно, ще остане на сушина. 

Бизнесменът в изгнание  Васил Божков, 

който се надяваше да съветва Радев, а попадна под ударите на щатския закон „Магнитски“, основателно недоволства :
 "Имам чувството, че всички български политици се навеждат на американците, за да им се харесат и да могат да продължат да крадат безнаказано“. 
Божков е тънък психолог и наистина добър шахматист, но тук логиката е друга. 
Горните думи   издават по-скоро разочарованието на бизнесмена от факта, че  Румен Радев не  го защити от лошите янки и не го обяви за флагман на демокрацията, както беше  флагман на прехода.
А янките да раздухват техния „Магнитски“,  колкото си щат. Все едно в Москва някой обръща внимание на този закон, създаден първоначално   заради убийството в затвора на въпросния адвокат в Русия.
Бившият руски вицепремиер Борис Немцов пък беше разстрелян като куче пред Кремъл , след като изнесе данни за случая.
Сещам се,  между другото , че 

шефът на Руското външно разузнаване

 Сергей Наришкин през февруари се отзова, ден след арестуването на Божков, в Обединените арабски емирства (ОАЕ) и се срещна с емира на ОАЕ и на Дубай шейх на Дубай Мохамед бин Рашид ал Мактум. Чиста случайност…
 Още по зли езици обаче, че и цял вицепремиер навремето,  твърдяха, че Наришкин искал освобождаването на Васил Божков от ареста. Сякаш е Зорге.
Пресбюрото на Служба външно разузнаване в Москва подскочи като ужилено и опроверга  твърденията, което само засили подозренията. Едва ли някой се съмнява  в реакцията на Пресбюрото всъщност.
Но да се върнем на Радев и неговия синдром.  
В правителството той назначи  за премиер военен, който му е 

като адютант, 

 а около него нареди  Янаки Стоилов от БСП, харвардския възпитаник Кирил Петков, един бивш посланик по обществен ред и сигурност на България в ООН, че  добави и културист от Дубай за шеф на НАП. Да не говорим за  учредителката на партията на Божков в МВР. Тя накрая си отиде, но безочието на такъв акт е сравнимо с назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС.
Като вицепремиер и  шеф на Министерството на вътрешните работи пък 

вилнее лично Бойко Рашков – 

бивш  депутат от БСП и директор на Националната следствена служба, една от фигурите, които неволно свързваме със зловещия комунистически режим  и опитите той да бъде съхранен под някаква форма след 1989 г. . 
Всички щяха да ръкопляскат на 

разкарването на калинките и куфарите на ГЕРБ, 

ако нямаше такива   хора на ключови постове във властта. Как тогава да повярваш на цирка с отровното дуо и документите им за подслушването или на канибалските сюжети? 
"Много е възможно главният прокурор Иван Гешев да не си изкара мандата и мястото му да заеме Бойко Рашков или някой като него", заяви пред БНР проф. Николай Радулов, продукт на ПГУ на ДС,  после главен секретар на МВР по времето на кабинета "Костов", а сега експерт по национална сигурност и част от  "Има такъв народ". Ето това вече би било истински кошмар. Каскетът на Гешев би изглеждал като  дамска шапка с паунови пера.
А има партийни лидери, които дори харесват Бойко Рашков…
Н.П Херо Мустафа, която е от кюрдски произход, би могла да пошушне на Румен Радев една прекрасна пословица на този народ: 
„Заплахата не прави сабята ти по дълга“.