Ситуацията в район Нови Искър е спокойна, няма бедстващи хора

Градският транспорт към момента се движи по разписание

Над 30 къщи в село Мировяне, бяха залети преди ден. Ситуацията в района на Нови Искър, Мировяне и Требич беше най-сериозна. Те бяха частично наводнени, имаше и спрени линии на градския транспорт.

В момента ситуацията е спокойна. Екипите на "Аварийна помощ и превенция" продължават работата си. Няма бедстващи хора.

"Река Блато, която беше придошлата река и създаде риск и опасност от заливане на населени места на територията на района, към момента е в коритото си, което ни дава спокойствие за това, че няма опасност за хората", заяви в "Денят започва" по БНТ кметът на Нови Искър Даниела Райчева.

Градският транспорт към момента се движи по разписание. Автомобилите също се движат свободно.

"Бяха издигнати две диги в два участъка, които бяха критични. Има подадени 26 сигнала за случаи, в които трябва да се реагира за отводняване. От днес три екипа съвместно с "Аварийна помощ и превенция" на Столична община и районната администрация, да направим оглед на засегнатите имоти, пострадали от ситуацията", уточни кметът.

Има изведена жена от имот, който се отводнява. Но няма официално подадени сигнали за бедстващи хора. Следи се прогнозата за времето, а към момента реките имат достатъчно обем да поемат високи води.

Директорът на дирекция “Аварийна помощ и превенция” към Столична община Красимир Димитров заяви, че 10 екипа са на терен, като 3 от тях са нощна смяна. Освен да следят нивото на реката, те започват от днес отводняването на къщи. Продължава работата в Требич, Мировяне, Житен.