Сийка Милева: Голяма загадка е къде е 8-мото лице, спасило се от огнения ад на АМ "Струма"

Сийка Милева

Сийка Милева

Остава голяма загадка къде е 8-мото лице, което се е спасило от катастрофиралия автобус на "Струма". Това каза по време на брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева във връзка с пътния инцидент на автомагистрала "Струма", предаде "Фокус".

"Уважаеми български и македонски медии, искам да ви споделя нещо съвсем лично. Аз бях на мястото на инцидента. Видях обгорелия автобус, видях струпаните и овъглени трупове и части от тела. Гледката беше ужасна и това ще остане в спомена ми за цял живот. По-тежко обаче беше ситуацията, когато аз заедно с главният прокурор на Северна Македония и ръководителят на Специализираното правосъдие посетихме болница "Пирогов", където бяха настанени 7 от оцелелите пострадали. Всички пострадали бяха според лекарите в добро физическо състояние, но психически бяха в много тежко. Всеки беше настанен в отделна, самостоятелна болнична стая в отлични условия, като за тях се грижат най-добрите специалисти в страната ни. Лично попитахме всеки един от тях от какво има нужда. Има ли нужда от вода, има ли нужда от храна. Това, което търсеха те, беше своите близки. Един търсеше майка си, друг съпругата си. Трети питаше как е детето му, но те бяха там в автобуса. В една от болничните стаи се срещнах с момче на моята възраст, когато го видях, аз му казах: вие сте герой. Той се усмихна и взе да ми разказва за инцидента, как е видял чук, как е счупил задното стъкло на автобуса и как от там са се спасили 8 човека. Аз го попитах вие сте 7. Той ми каза - не, ние се спасихме 8 човека. При извършените действия по разследването, а именно оглед на местопроизшествие, се намирах 44 трупа. От тук идва и простата математика, тъй като ние по данни разполагаме, че в автобуса са пътували 52 пътника. Намерихме 44 трупа. В болница са настанени 7 лица. Остава голямата загадка, къде е осмото лице. Работим по тази версия. Не искаме да вкарваме объркване сред вас. Може да се касае за недобър спомен от свидетеля", заяви още Сийка Милева.

По думите й по този повод е разпоредено този оцелял да бъде разпитан. "Пред следователят свидетелят категорично заяви, че са се спасили 8 лица", каза още тя.