​Скандал! Правителството назначи отличник в преименуването на турците за шеф на „Автомагистрали“

Разкрива ли някогашен договор на Станислав Огнянов Герджиков с „Автомагистрали“ ЕАД нездрав интерес към това държавно дружество на неговия баща и днешен служебен премиер?

Антон Тодоров, специално за Faktor.bg

Преди седмица служебното правителство назначи по предложение на министъра на регионалното развитие нов изпълнителен директор на държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД (с принципал МРРБ). Изборът му падна върху Валентин Николов, който през 2012 г. беше уволнен от тогавашния министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Това назначение е толкова скандално и нагло, че след всичко, което ще прочетете и видите в този мой анализ, най-малкото, което може да се случи е Николов

отново да бъде уволнен

„Ама, веднага“! Да не говорим, че ако имаме и частица от гражданското съзнание на румънците заради това назначение би трябвало да се развихри такава вълна на негодувание, че тя да прерасне в настоятелно искане за смяна на самия премиер.

И така, нека мръсната приказка за тъмното минало на новоназначения изпълнителен директор на „Автомагистрали“ ЕАД започне сега. Валентин Атанасов Николов е роден на 19 август 1955 г. в гр. Варна. През 1974 г. завършва техникум по индустриална химия в родния си град. През 1976 г. е приет във ВСШ „Г. Димитров“ в София, факултет „Държавна сигурност“. След като завършва висшето си образование е назначен на оперативна длъжност – разузнавач в ОУ-МВР-ДС-Варна. От 1 декември 1981 г. е преназначен за контрольор в ГКПП. През 1982 г. е назначен за „разузнавач“ в отделение 04-06-ДС в ОУ-МВР-Варна и обслужва териториално селищна система Суворово и Вълчи дол. През февруари 1986 г. ст. лейтенант Валентин Николов е повишен в длъжност „старши разузнавач“. Как днешният изп.д-р на държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД прави тази стремителна кариера? Неговото лично кадрово дело, което се съхранява в архива на ДС разкрива това:
„През януари 1985 г. той се включва активно при провеждането на мероприятия за възстановяване на имената на насилствено ислямизираните и народностно асимилираните в минало българи“.

С този ефемизъм някога се описваше активно участие в т.н. възродителен процес – едно от най-знаковите и най-отвратителни престъпления на комунистическия режим по времето на Тодор Живков. Както научаваме от кадровото му дело, Валентин Николов е постигнал „добро взаимодействие и е оказвал непосредствена помощ на местните партийни и държавни органи в селищна система Вълчи дол. Проведе редица профилактични мероприятия“. Сами се сетете какви са тези

„профилактични мероприятия“

Продължавам:

„След приключване на етапа за възстановяване на имената старши лейтенант Николов се включи активно в изпълнението на заповедите на др.Министър по възродителния процес“. Предвид демонстрираната от него хиперактивност по време на Възродителния процес, Николов е предложен за награждаване с правителствена награда. Предложен е от началника на отдел 4-ДС във Варна полк. Сп. Василев. Съгласието си е дал и зам.началника на МВР-Варна подп. Сава Денев. Окръжният комитет на БКП във Варна му издава характеристика, която също възхвалява „подвизите“ срещу турския етнос. На Държавния съвет не му остава нищо друго освен да го награди. И наистина, през 1986 г. Валентин Николов получава „Народен орден на труда“ – бронзов. В атестацията му за периода 1979-1986 г. специално е подчертано, че притежава „висока комунистическа идейност и политическа зрялост, преданост към политиката на партията. Притежава класов подход, революционна бдителност и непримиримост против буржоазната идеология“. Поради това от началото на 1985 г. е избран за партиен отговорник. Имал е на лично ръководство 30 агенти и 3 резидентурни групи, основно сред хора от преименуваните. През 1987 г. получава нова награда – обявена му е „благодарност“ за работата по възродителния процес лично от началника на Окр. у-ние на МВР-Варна. През 1988 г. завършва задочно право в СУ „Кл. Охридски“. Особено скандално обаче е, че Валентин Николов прави аспирантура в школата на КГБ в Москва, а през февруари 1991 г. защитава дисертация и получава научна степен. Изключително скандална е дейността му и в демократични времена, когато е назначен за началник на регионалното бюро на НСС в Добрич, но затова ще пиша друг път. Днес важната информация е тази. Скандално в случая е, че ако бяхме правова държава, този активист на режима трябваше да бъде отдавна осъден за престъпления срещу човечеството, а днес го пробутват като шеф на важна Агенция. Скандално е и че назначението е направено от правителство, дошло на власт и с гласовете на ДПС.

Хайде сега да видим всички партии, които се тупат в гърдите, че защитават правата на турския етнос, как ще реагират на този резил, какъвто това назначение днес представлява. Нали подкрепиха Радев, а Радев назначи този служебен премиер и това служебно правителство. Косвено може да заключим, че „възродителят“ Николов всещност е индиректно

назначение на днешния президент

А, и да не забравя – вероятно е чиста случайност, че допреди няколко години синът на днешния служебен премиер Огнян Герджиков, Станислав Герджиков, е имал договорче за правно обслужване точно на държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД. Договорчето е било на „скромна“ сума от 4000 /четири хиляди/ лева на месец без ДДС. Допълнително „Автомагистрали“ ЕАД е плащало на любимия син на Герджиков допълнителни сума за всяко дело, както може да видите от приложените документ. И сумичката нараства на около 6000 лв. месечно с ДДС. Ашколсун! Чудя се дали бързата смяна на изп.д-р на това държавно дружество с шампиона от времето на възродителния процес Валентин Николов не е свързано с определен интерес на действащия служебен премиер и желание да се реновира договорчето на неговия тъй обичан син. Само се чудя, нищо повече. Чудя се и се мая!