Сламеният човек на Решетрников и Корнелия пак е евроатлантик – награди „лобиста” за F-16

Имплантираният на "Дондуков" 2 се държи като човек в заведение за специализирана помощ

Радев и Рубин, снимка: Президентство на Република България

Радев и Рубин, снимка: Президентство на Република България

Асен Генов, блогър*

Както нееднократно сме отбелязвали, президентът Румен Радев говори пълни глупости. Ако беше човек в заведение за специализирана помощ, щяхме да отбележим, че "там горе" нещо се е объркало и координацията между мисловния процес и речевия импулс е умряла като радио комуникацията на немски робот на покрива на 4-ти блок на АЕЦ "Чернобил" в минутите веднага след аварията... Но той не е и затуй само ще изразим своята дълбока изненада от пълната липса на консистентност и последователност.

Ще Ви дам пример: Като прокси на Кремъл и БСП, кандидатът на Решетников обяви сделката за Ф 16 за, цитирам:

"триумф на лобизма..."

И, в типичния за него стил, се обяви за "прозрачност, откритост и обективност". Вчера обаче, вече освободен от своя текстописец и основен идеологически ментор Иво Христов, за когото всичко – от уличните протести срещу шистовия газ, до канцеларията на президента без достъп до класифицирана информация, са просто стъпала към евродепутатската заплата, Радев заговори на друг език. Радев заговори евроатлантически.
Според вчерашния президент, "посланик Рубин актуализира дневния ред на нашите двустранни отношения. Внесе нов импулс в тях, особено в сферата на отбраната и сигурността, допринасяйки за модернизацията на българската армия..." Радев дори подчерта, че при Рубин имаме

"възход в двустранните отношения"

Но онзиденшният Радев, сламеният човек на Решетрников и Корнелия Нинова, имплантиран на "Дондуков" 2, за чиято вербална и идеологическа дисциплина се грижеше Иво Христов, употреби евфемизма "триумф на лобизма", внушавайки съмнения в коректността на сделката. Онзидешният Радев подложи под съмнение двустранните отношения на България и САЩ, деморализирайки преговорите по сделка между двете правителства.
Днешният президент награждава онзиденшния "лобист" за приноса му към възхода в отношенията между България и САЩ.
За утрешния дори не ми се мисли. Само изящен и перфектен цирков акробат би бил способен на по-атрактивни пируети...

*Коментарът е публикуван на фейсбук страницата на автора. Заглавието е на Faktor.bg.