Слави нападна яростно Ревизоро, когото вкарва в политиката

Този, който го предлага за министър, е кръстен на романа на Достоевски - „Идиот“, заяви Дългия

Слави Трифонов нападна яростно във "Фейсбук" новия министър на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро, когото навремето вкара в политиката. Заедно с Любен Дилов-син дори го назначиха да ръководи гражданско звено срещу корупцията към общото им тогава "Движение Гергьовден". Измислиха му и прякора Revi Zoro, като името все повече нашумя чрез телевизионните му изяви, а прякорът помогна да стане още по-популярен тогава. През 2001 г. дори бе назначен за началник на Дирекция "Митници" от тогавашния финансов министър в кабинета на "Сакскобурготски" Милен Велчев.

Ето какво написа Слави, без редакрорска намеса:

Трудно намирам думи, с които да коментирам новото министерско назначение в държавата. Затова ще цитирам класиците. И по-точно - ще цитирам руския писател Николай Гогол и части от неговата комедия “Ревизор”, която разказва за един мним ревизор, за едни корумпирани чиновници и за една дълбоко прогнила система.
Цитат едно от “Ревизор”:
“Сега всяка едва изпълзяла гъсеница си мисли, че е аристократ”.
Цитат две от “Ревизор”:
“Та какво ревизорско имаше в този развейпрах? Нищо нямаше! Просто нито на половин кутре не приличаше и изведнъж всички - ревизор! Ревизор!”

Има сериозни основания да се смята, че новият министър на екологията е като стария - работи предимно в интерес на частни интереси, а не в полза на обществения интерес. В този ред на мисли е и цитат три, с който припомням на новия министър, че в един момент търговците се обръщат срещу Градоначалника, обръщат се срещу този, на когото са давали:
Търговците казват: “Ей богу! Такъв градоначалник не е имало, ни ще има. Щом го видиш отдалеч, всичко изпокриваш в дюкяна. И то да речеш, че някакви деликатности, всякакъв боклук прибира: сушени сливи, дето по седем години лежат в качето, та и слугата няма да ги яде, той и там ще загребе с шепата.”

Със следващия цитат от “Ревизор” искам да напомня на новия министър, че не бива да се мисли за много голям. Да не се самозабравя пред по-големите, които са го избрали. Цитат номер четири:
“Какво си направил с търговеца Черняев, а? Дал ти за мундир два аршина сукно, а ти си задигнал целия топ! Внимавай! Малък е чинът ти за цял топ!”
Спирам с цитирането на класиците.
Но не мога да не отбележа нещо друго - днес, по случай избора на новия министър, имаше празнично изпускане на серен диоксид във въздуха на град Перник.
Абе, какво искате да направите? Да уморите хората в Перник ли? Каква е целта?
Няма хора в Перник - няма водна криза.
Какво? Днес серен диоксид в Перник, а утре да се готвят Ботевград, Ловеч, Добрич и останалите градове с водна криза. Така ли?
Ще завърша с класика. Според мен, новият министър на екологията е кръстен на комедията на Гогол “Ревизор”, а този, който го предлага за министър, е кръстен на романа на Достоевски - „Идиот“.