"Славия" обърна "Левски" на „Герена“ и заплете интригата за топ 4

Отборът на "Славия" постигна пълен обрат срещу Левски на стадион „Герена“ в столицата и спечели с 2:1 най-старото столично дерби от 29-ия кръг на първенството, съобщава БГНЕС.

„Сините“ започнаха по-агресивно двубоя, ръководен от международния съдия Клеман Тюрпен, и поведоха след 17 минути игра, когато след едно разбъркване в наказателното поле на гостите, Станислав Иванов се ориентира най-добре и стреля покрай Антонис Стергиакис за 1:0. Възпитаниците на Златомир Загорчич нямаха кой-знае какви голови положения пред вратата на бившия си страж Георги Георгиев, но след почивката излязоха с коренно променено лице. Това доведе до изравняване в 65-та минута, когато влезлият от пейката Ивайло Димитров вкара третия си гол през сезона, отново срещу Левски, с глава след центриране от ъглов удар на Георги Йомов.

Играчите на Георги Тодоров не издържаха и физически в края, когато след хубава комбинация Филип Кръстев, който бе привлечен от Манчестър Сити, нахлу в наказателното поле на „сините“ и реализира покрай Георгиев за крайното 2:1. Това е втора поредна загуба за "Левски" от "Славия" със същия резултат на „Герена“ – тимът остава без победа пред собствена публика от началото на 2020 година. Столичният гранд отстъпи и за първи път под ръководството на Георги Тодоров. С успеха си Славия завърза още повече интригата за топ 4, като вече е с равен брой точки с третия ЦСКА – по 52, а Левски остава с 53 на втората позиция в класирането.

„Сините“ гостуват на шампиона Лудогорец в следващия кръг, докато „белите“ пътуват до Стара Загора за визита на Берое.