След 13 години мълчание емблематичната рок банда "Tool" промоцира своя пети албум (Видео)

След 13 години пауза емблематичната американска рок банда Tool обяви официално световната премиера на своя пети албум "Fear Inoculum".

Тавата излиза на 30 август, а първият сингъл от най-дългоочаквания албум за годината,информира radio1rock.bg.

В тон с афинитета си да променят облика на традиционните физически музикални продукти, носителите на три награди Grammy издават лимитирана делукс CD версия на "Fear Inoculum". Колекционерската версия на албума, разработен от Adam Jones, съдържа 4“ HD презареждащ се екран с ексклузивни видео кадри, книжка от 36 страници и карта за сваляне на дигитално съдържание. По музикалната обработка на 85-минутния албум, продуциран от Tool, работи Joe Barresi, чието дело е и "10,000 Days".

Днес стартират предварителни поръчки на албума в дигиталните платформи и на физически носител в онлайн магазин MusicMall.bg. Обявяването на новия сингъл "Fear Inoculum" и предварителните поръчки на албума се случват броени дни, след като бандата от Лос Анджелис пусна за първи път в дигиталните платформи част от своите предишни албуми: "Opiate", "Undertow", "Ænima", "Lateralus" и "10,000 Days". В първите 48 часа неочакваният релийз събра повече от 20 милиона стрийма и така бандата зае 5 позиции в класацията на iTunes’ Top 10 Albums.