След 28 години мълчани, Pink Floyd с първа нова песен в подкрепа на Украйна

Песента се нарича „Hey Hey Rise Up“ и приходите от нея ще бъдат предоставени за хуманитарна помощ на украинците

Pink Floyd

Pink Floyd

Pink Floyd ще издадат първата си нова музика от 28 години насам, като песента ще бъде в подкрепа на народа на Украйна, съобщава „Дейли Мейл“, цитиран от "Дарик".

Песента се нарича „Hey Hey Rise Up“ и ще бъде издадена на 8 април, като приходите от нея ще бъдат предоставени на украинската хуманитарна помощ. Това ще бъде първата оригинална музика, записана заедно като група след „The Division Bell“ от 1994 г.

Към 76-годишния Дейвид Гилмор и 78-годишния Ник Мейсън се присъединяват дългогодишният басист на групата - 60-годишният Гай Прат, и 57-годишният Нитин Савни на клавишните по време на тайна звукозаписна сесия миналата сряда.

Песента включва и вокалите на украинския певец Андрий Хлевнюк от рок и поп групата „Boombox“, взети от клип, който той публикува в Instagram и на който пее на площад в Киев.

Той пее патриотичната украинска протестна песен "Ой, червена калина на поляна", написана по време на Първата световна война.

Заглавието на песента на Pink Floyd е взето от последния ред на песента, който се превежда като: "Хей, хей, стани и се радвай".