След 40 години снимат петия филм за Индиана Джоунс

Харисън Форд в ролята на Индиана Джоунс

Харисън Форд в ролята на Индиана Джоунс

Петият филм от култовата поредица „Индиана Джоунс“ започва да се снима следващата седмица в замъка Бамбург във Великобритания..., 40 години след като Харисън Форд се прочу с ролята си на авантюристичния археолог в „Похитители на изчезналия кивот“.

Дългоочакваното продължение на мегапопулярната филмова сага бе отложено заради пандемията от Covid-19.

„Дедлайн“ обяви, че снимките ще започнат в Pinewood Studios в Англия следващата седмица. Порталът твърди, че е получил информацията от източници, близки до продукцията.

Британският "Сън" добавя, че ще бъде сниман и паралелно в замъка Бамбург, който се намира на североизточното крайбрежие на Великобритания близо до село Бамбург в Нортумбрия.

Във филма участват Харисън Форд, вече 78-годишен, като археолога Хенри Уолтън Индиана Джоунс, а също и Мадс Микелсен и Фийби Уолър-Бридж в поддържащи роли.

Любопитна подробност е, че членовете на екипа се страхували да влязат в замъка, защото се твърди, че е обладан от призрака на така наречената средновековна Розова дама, разхождаща се по коридорите.

„Звучи глупаво, но преди да започнат снимките, всичко, за което говорим, е призракът. Това е наистина страховито място", каза вътрешен човек пред портала.