След изборите БСП се връща в парламента с вот на недоверие?

Иво Христов се съгласи с думите на депутата Надя Клисурска, въпреки, че от "Позитано" 20 уточниха, че това е лично нейно мнение

Иво Христов

При победа на европейските избори на 26 май БСП ще се върне в Народното събрание, за да внесе вот на недоверие към третия кабинет на Бойко Борисов. Това обяви на предизборна среща във Велинград днес депутатът от "БСП за България" Надя Клисурска.

"На 29 май,, като влезем в залата на парламента, ще поискаме и ще получим вот на недоверие. Ще свалим правителството", каза Клисурска в художествената галерия в града, където пред членове и симпатизанти на БСП бе представен четвъртият в евролистата Иво Христов.

Депутатите от левицата не участват в заседанията на парламента от средата на февруари тази година, като това се счита за неофициален старт на предизборната кампания на БСП. Макар че искат оставката на премиера Бойко Борисов и в момента, социалистите смятат, че при победа на изборите, дори и с един глас, над ГЕРБ те ще имат по-голям шанс да предизвикат предсрочни парламентарни избори. Някои социологически агенции дават паритет или незначителна преднина на БСП към момента. Борисов вече обяви, че няма намерение да подава оставка след изборите.

На въпрос на гражданин кои ще бъдат партньорите на БСП за съставяне на правителство след победа на евентуални предсрочни избори Клисурска уточни, че суверенът решава и той е стратегическият партньор на левицата. Сигурно обаче било, че БСП няма да отстъпи и крачки встрани от т.нар. "Визия за България" при съставянето на нов кабинет.

Според Иво Христов, колкото и да бъде нелесно формирането на ново управление след предсрочни избори, ситуацията ще е доста по-добра от сегашната, тъй като междувременно на власт ще бъде не ГЕРБ, а служебно правителство на президента Румен Радев.

По-късно от "Позитано" 20 уточниха за "Дневник", че Клисурска е изразила лично мнение и въпросът за вота на недоверие не е обсъждан в парламентарната група на партията.