БСП прие декларация "Промяна за България! Сега!", Борисов е главен герой

Делегатите на 50-ия конгрес на БСП конгреса приеха политическа декларация "Промяна за България! Сега“. За“ декларацията гласуваха 569 делегати, „против“ – 2, и „Въздържали се“ – 0, с което тя бе приета.

„Обединени около историческия опит на партията, на ценностите и идеалите на българските социалисти – ценности социалистически, демократични, държавностроителни, патриотични, традиционни, защитаващи правата на трудовия човек, на бедните и онеправданите, се обръщаеме към членовете и симпатизантите на БСП, към всички български граждани – и към тези, които днес са по улиците и площадите в битка за оставка на правителството и главния прокурор, за върховенство на закона – и към тези, които все още са под властта на безразличието, апатията и страха“, започва документът.

В политическата декларация се отчита, че след 30 години преход, извършен в Блъгария по каноните на крайния неолиберализъм, тези проблеми се оказват во ще по-остра и тежка форма. „Основна вина за това има и наложеният в течение на десет години порочен модел на управление на Бойко Борисов и оглавяваната от него лидерска партия ГЕРБ“, отчитат още социалистите.

В декларацията се посочва, че БСП е естественият носител на промяната, както и че партията е единствената значима политическа сила, която не е влязла в колаборация с вредното, мафиотско управление на превзетата държава, олицетворявано от Бойко Борисов.

В документа се обръща внимание на алтернативата на БСП „Визия за България“, както и целите на партията, сред които възстановяване на конституционния ред, провеждане на свободни и честни избори, възстановяване на нормалните иконоически отнишения и възможности.