След над 1000 ракети по Украйна, Кличко предупреждава за апокалипсис като в холивудските филми

Руските въздушни удари сериозно повредиха енергийната мрежа, което заплашва страната да посреща тежка зима

Виталий Кличко

Виталий Кличко

Русия е изстреляла повече от хиляда ракети срещу украинска енергийна инфраструктура, заяви главния изпълнителен директор на украинския енергиен оператор. 

Според Кудрицки системата все още работи, въпреки че е претърпяла значителни щети. 

Осем вълни от руски въздушни удари срещу критична инфраструктура сериозно повредиха енергийната мрежа и доведоха до извънредна ситуация и спиране на тока в цялата страна.

Според енергийния оператор, това е най-големият удар срещу енергийна мрежа, който човечеството някога е виждало. 

Междувременно кметът на Киев предупреди за възможен апокалиптичен сценарий таза зима, ако руските въздушни удари продължат, но призовава да не се изпада в паника.

"Киев може да загуби електрозахранването, водоснабдяването и топлоподаването. Възможно е да настъпи апокалипсис като в страшните холивудски филми, когато в домовете няма да може да се живее при ниски температури. Но ние се борим и правим всичко възможно, за да не се случи това. Борим се и няма да се предадем! Съществува дефицит. Нуждаем се от промишлени топлинни вентилатори; нуждаем се от генератори. Нуждаем се от помощ в много области, за да преминем през тази трудна зима, най-трудното време след обявяването на независимостта", каза кметът на Киев Виталий Кличко.