След скандал Европейска Суперлига вече се разпада

Проектът за футболна Суперлига ще бъде преразгледан след излизането от него на шестте клуба от Англия. Това бе съобщено от организаторите на турнира.

Очаква се от него да се оттеглят и италианските Милан и Интер.

Вчера стана ясно, че от идеята се отказват Арсенал, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Челси.

"Отчитайки настоящите обстоятелства, ние сме длъжни да разгледаме най-подходящите стъпки за промяна на проекта", се казва в прессъобщението. "Въпреки заявленията на английските клубове, които направиха това под натиск, ние сме убедени, че нашето предложение напълно съответства на европейското законодателство и нормативни актове".

Проектът за Суперлига предвиждаше създаването на една лига, в която да участват 20 клуба от Европа. Участието си в турнира бяха потвърдили Арсенал, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Тотнъм, Челси, Милан, Интер, Ювентус, Атлетико Мадрид, Барселона и Реал Мадрид.

Късно снощи Челси последен от отборите от Острова потвърди, че се оттегля. "Челси може да потвърди, че започна формални процедури за излизане от групата, разработваща планове за европейска Суперлига. Присъединявайки се към групата миналата седмица, разполагахме с време напълно да обмислим този въпрос и решихме, че по-нататъшното ни участие в тези планове няма да бъде в интересите на клуба, нашите запалянковци или футболното общество като цяло", написаха "сините" на официалния си сайт.