След среща с Митрофанова Стефан Янев се похвали: До дни изпращаме черната кутия на МиГ-29 в Москва

снимка: пресцентър на МС

снимка: пресцентър на МС

Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова. Във фокуса на разговора бяха двустранните връзки, основаващи се на дългогодишни исторически традиции, културна близост и приятелски отношения между двата народа, съобщиха от правителствената информационна служба.

В хода на разговора бе обсъдена възможността данните от „черната кутия“ на катастрофиралия самолет МиГ-29 да бъдат снети в лаборатория на руската корпорация РСК „МиГ“ на територията на Руската федерация. Формалностите по пътуването вече са уредени и български военни ще могат да транспортират „черната кутия“ в близките дни.

В рамките на срещата премиерът Янев подчерта, че България желае да развива отношения с Руската федерация, базирани на равнопоставен политически диалог и конструктивно сътрудничество по всички въпроси от взаимен интерес. В този контекст посланик Митрофанова приветства развитието на прагматични икономически проекти от общ интерес и полза за двете страни.

За срещата със служебния премиер съобщи и руският посланик Елеонора Митрофанова на официалната страница на руското посолство във Фейсбук, където публикува и снимки със Стефан Янев.