Смъртен акт разкрива причината за кончината на принц Филип

принц Филип

принц Филип

Месец след смъртта на принц Филип истинската причина за смъртта му беше разкрита чрез смъртния му акт. Публикуван този вторник, 4 април, актът разкрива, че съпругът на кралица Елизабет Втора не е страдал от никаква болест.

9 април 2021 г. е дата, която феновете на британските кралски особи никога няма да забравят. На този ден принц Филип почина на 99-годишна възраст. Хоспитализиран няколко седмици по-рано поради за сърдечна операция, той почина до съпругата си, кралица Елизабет II в замъка Уиндзор. Според официалното изявление, написано от Бъкингамския дворец, той си е "отишъл в мир" сутринта. И докато информацията беше във всички новини, причината за смъртта му никога не беше спомената.

Смъртният му акт, беше разкрит от Daily Telegraph, предава БГНЕС. В написания от сър Хю Томас акт, ръководител на кралското медицинско заведение, научаваме, че бащата на Чарлз, Ан, Андрю и Едуард е бил починал от „старост“. Както се посочва в списанието, това заключение се приема, ако пациентът е на възраст над 80 години и лекуващият лекар дълго време наблюдава постепенен спад в здравето му.

Това описание също така означава, че никоя друга посочена болест или нараняване не е допринесла за смъртта на принц Филип. Нито сърдечната болест, която го е принудила да се подложи на операция само седмици преди смъртта му. Кончината е записана от Royal Borough of Windsor and Maidenhead от неговия частен секретар, Арчи Милър-Бейкуел, на 13 април, четири дни след смъртта му.

Във въпросното свидетелство за кончината му, принц Филип е споменат с пълното си име. Смъртният акт е представен по следния начин: "Негово Кралско Височество принц Филип, херцог на Единбург, известен преди като принц на Гърция и Дания, известен преди като Филип Маунтбатън." Също така се посочва професията му на морски офицер, с кариера, с която съпругът на кралицата беше изключително горд. Точно както всичко, което е постигнал от присъединяването си към клана Уиндзор.