БНТ наказа протестиращите с мълчание

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Държавна телевизия БНТ реши да си отмъсти на протестиращите с мълчание. Припомняме, че за пореден път те се събраха пред сградата на обществената медия в петък вечерта, за да причакат водещия на предаването "Панорама" Бойко Василев и гостите му, както и да поискат оставката на генералния директор Емил Кошлуков. В отговор на стачкуващите в новинарските емисии на "По света и у нас" в събота нямаше и дума за снощното пето "велико народно въстание". 

В обедните новини беше включена информация за парламентарните избори в Нова Зеландия, която едва ли чак толкова вълнува българските граждани, но за протестните акции в столицата на България нямаше и дума. В същото време по конкурентните национални телевизии имаше репортажи още от сутринта, в които беше показана атаката на "Сан Стефано" 29. Стигна се дори до там, че вчера репортерката на БТВ Канна Рачева да се застъпи пред протестиращите за своя колега Бойко Василев и призова Арман Бабикян от "Отровното трио" и полицаите да осигурят безпроблемно излизане на водещия.

Зрителите на обществената медия са озадачени и си задават въпроса - щом се крие информация за стотния ден от протестите срещу властта, как ли се отразяват останалите новини. Именно и това би трябвало да е ролята на обществената телевизия - да отразява обективно всяка важна новина, независимо дали е приятна за медията. В крайна сметка зрителите на БНТ днес останаха в заблуда и така и не разбраха, че в столицата е имало протести. С подобно поведение обаче държавната телевизия рискува всеки петък стачкуващите да правят все по-трудна работата на журналистите.