Корнелия Нинова пусна бутафорна снимка, взриви фейса със смях и ирония

Славната шивачка

Славната шивачка

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отново е „герой“ във фейсбук. Нейна снимка пред  100-годишна машина „Сингер“ стана хит в мрежата – споделя се и се коментира напоително. Фотографията се появи на фейсбук страницата на политика, явно е правена в етнографски музея, а целта явно е била да подсили народняшкия профил на червената началничка в предизборната кампания. 

С озарено от шивашкия занаят лице тя уж демонстрира занаятчийски умения, но всъщност става ясно, че видната приватизаторка от времето на Иван Костов няма хабер как се практикува този занаят. Първо Нинова е седнала от обратната страна на „Сингер“-а, който освен това е крачен и не се задвижва с ръка, както показва политикът. За да е пълна бутафорията пред другата и ръка е поставен трибагреникът като сакрален символ на политическия й стил.

Реално снимката е отчайващо нагласена и предизвиква само смях и иронични подмятания.

Преди няколко години Нинова отново разсмя електората, показвайки как със свекърва си меси коледната питка.

Ето някои по- интересни коментари от мрежата:

Ей, сичко й иде отръки на пустата Корнелия. Аферим!
………..
Аааа, нека си шие, при такава оправна лидерка опозиция не им трябва.
………..
Ма кой ги мисли тия пиар акции бе, хора!
………..
Поредната комунистическа фалшификация! Тази легендарна шевна машина се задвижва с крака върху широкия панел долу, а влахинята е приседнала възнак. Пък и "Сингер" не е сделан в СССР...
………….
Как шие с ръце на крачна машина ???
Аман от комунистически простотии !
………….
Не съм адвокат на тази жена, но точно ако човек е сядал на крачна шевна машина, никога няма да сложи крака на педала, докато се снима, особено в музей, тъй като това е експонат. А пък в часовете по физика и механика се учи защо. А тази жена е от поколението, което имаше половин срок задължителни часове по шев и кройка в гимназиалния курс. Така че радостта, че е нефелна в шиенето би следвало да утихне тук. Второ, никоя жена няма да седне да се снима с пола около коляното директно срещу фотоапарата и вероятно един куп хора отсреща, а ще седне на една страна. И да, в етнографски и всякакви музеи се позира за снимки - много хора го правят. И това е част от игровата детска страна на всеки един човек - да прави нещо " като че ли". Дори и музеите имат такива обучителни програми за деца и възрастни, за да стимулират опознаването на история и етнография. А да, PRът и е направил добър ход, защото възрастните и фенове ще се умилят от спомени за времето на шевните машини, а по-младите, които ще видят споделената снимка с подигравките към тази жена, ще научат нещо за крачните шевни машини, ще чуят нещо за Сингер, а и някои могат дори да идат и в етнографски музей. Чак в Ковачевци. И не само да се снимат по уличките на Ковачевци, ами и ще влязат точно в този музей. Обикновено човек вижда тунелно, когато е емоционално закачен за нещо или някой в гняв, ненавист и раздразнение. Но това не означава, че това е цялата картинка, колкото и да му се иска да е така.